Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.04.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 714. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.04.22. KözéletTaxival jöttek a tolvajok
 Szinte napi gyakorisággal lopják a telefonkábeleket Erdõvidéken. A szolgáltató érzékelõt szerelt a hálózatra, amely riasztja õket illetéktelen beavatkozás esetén, azonban a tolvajok már annyira kitanultak, hogy a rend õreinek rendkívüli éberségére van szükség, hogy lefüleljék õket. A héten, keddrõl szerdára virradó éjszaka egy alacsony költségvetésû holywoodi akciófilmbe is beillõ esemény zajlott le Kisbacon és Magyarhermány között. Az édes álomból ébresztették fel és ugrasztották ki az ágyból a rendõröket, akiket az újabb telefonkábel lopásának a helyszínére riasztottak, állítólag az egyik rendõrnek még annyi ideje sem volt, hogy zoknit húzzon a lábára. Ott azonban a tolvajok hûlt helyét találták, de ott maradt a 700 méter rézkábel és egy sapka, majd egy fiatalembert találtak, aki azzal keverte gyanúba magát, hogy rossz idõben volt rossz helyen, a szóbeli figyelmeztetés és pisztolylövés után sem volt hajlandó megállni, ezért üldözõbe vették, és elfogták, akkor derült ki, hogy Bodvajból Bibarcfalvára hazafelé tartott, és semmi köze nem volt a lopáshoz. Pãºtinã Viorel, a baconi rendõrõrs parancsnoknak több erdõvidéki kollégája segítségével sikerült õrséget szervezni és a tettesek nyomára bukkanni. Az esetrõl a baróti rendõrség tájékoztatójából a következõk derülnek ki: 2011. április 19-én a baconi rendõrséget értesítette egy Romtelecom alkalmazott, hogy Kisbacon és Magyarhermány között a telefonhálózatban megszakadt a kapcsolat. A baconi rendõrség a helyszínre sietve észrevett egy szembõl jövõ autót, ezért a baróti és a környezõ községek rendõrségeinek segítségét kérték, hogy álljanak ki ellenõrzés céljával az útra. Nagyajtán megállítottak egy autót, amelyet P.V. 53 éves árapataki lakos vezetett. A rendõrség kiderítette, hogy B.V. 27 éves, D.B.N. 25 éves, B.C. 21 éves, B.F. 26 éves, C.C. 20 éves árapataki lakosok egyezséget kötöttek a fent említett P.V.-vel és N.N. 56 éves brassói lakosokkal, akik autóval rendelkeznek, hogy Nagybacon és Magyarhermány közé szállítsák õket, ahová menjenek is értük éjjel három órakor. A helyszínt átfésülte a rendõrség nagy mennyiségû feltekert rézkábelt talált egy bokros helyen. 2 óra 40 perc körül észleltek egy személyt kb. 200 méterre a kábelektõl, felszólították, hogy álljon meg, de õ elszaladt, ezért figyelmeztetõ lövést adtak le, miután megállt, azonosították N.R.Z. 19 éves bibarcfalvi lakos személyében, kiderült, hogy semmi köze nincs az ügyhöz, csak megijedt és elfutott, nem tudva, hogy rendõrök voltak a felszólítók.
Több cipõnyomot vettek, és sikerült egy személyt elfogni, és a rendõrségen kihallgatni. Az ügyben a baconi és baróti rendõrség folytat kivizsgálást minõsített lopás gyanújával.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 714. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.