Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.04.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 713. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.04.15. KözéletGyermeket vitt el a víz
H.F.A.  Egy eltûnt gyermek keresésére riasztották a rendõrséget szerda délután Székelyszáldoboson. A bardoci és a baróti rendõrség mellett sepsiszentgyörgyi erõsítés is érkezett, de segítségül hívták a Katasztrófavédelmi Felügyelõséget, a búvármentõket és egy nyomozókutyát is.  folytatás az elsõ oldalról  A két és fél éves kisfiú a szomszédok elmondása szerint 13 óra 20 perc körül mehetett ki a házból, miközben a férj távollétében, aki külföldön dolgozik, öt gyerekét egyedül nevelõ édesanya éppen mosogatott.
"A gyermek máskor is kiment a házból egyedül, bámulta a kapu elõtt 8 - 9 méterre elfolyó patak vizet. 10 percet sem hiányzott, az anyja ment utána, de már nem volt sehol." - mondja a családhoz bejáratos középkorú férfi, akit a szomszédok Árpinak szólítanak.
A cigány negyedben hamar elterjedt a hír, összesereglett a közösség apraja-nagyja, keresték a patakban, de még a kútba is lenyúltak, de a gyereknek nyoma nem volt sehol. Minden gyanú szerint a Sáté patakába eshetett, aznap is sokat esett az esõ, senki nem járt a kapuk elõtt, ezért nem látták a gyereket, amikor a partról belecsúszott a megduzzadt, sodródó vízbe, amely fél méter mélységû lehet.
"Kicsi növésû, gyenge testalkatú gyermek volt." - írják le az eltûnt kisfiút a hozzátartozók, a takaros kis házról ítélve pedig a szülõk dolgos kezére következtetünk, mondja is a helyszínen jelenlevõ Kolumbán Sándor alpolgármester, hogy ezek nem foglalkoztak koldulással, rendesebbek az átlagnál.
Miután a nyomozó kutyával a gyerek ruháját megszagoltatták, az egyenesen arra a helyre ment, ahol a szomszédok gyanították, hogy beleeshetett a patakba. Ekkor a búvárok megindultak a keresésére gyalog, amíg a Valál patakába ömlik a Sáté, majd a Valál a Kormosba, sötétedésig sajnos a gyerek nyomára sem bukkantak, információink szerint lapzártánk elõtt még tovább folytatták a keresést.
Az édesanya, amikor látta, hogy már egyre kevesebb az esély arra, hogy gyermeke élve kerüljön elõ, kétségbeesve jajveszékelni kezdett: "Kinek fogok este mesélni? Kivel hajtom le a fejem?"<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 713. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.