Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.04.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 712. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.04.08. SportA.E. Alig ért véget a zord tél, és olvadtak ki a patakok, holtágak, tórendszerek, ahová a horgászatot kedvelõk a téli bezártságot követõen elõszeretettel látogattak, ahol kellemesen tölthettek el egy-két "örömteli" órát, elfeledve a mindennapok búját-baját, most ismét egy idõre véget ér. S a kellemes szórakozást a tétlen várakozás váltja fel, de nem éri meg elcsüggedni, mert a megoldás alig karnyújtásnyira van tõlünk. Vigyázat! Túlzásokba azért ne essünk, és próbáljuk meg betartani, már amennyire lehet a törvényes kereteket.
Immáron hivatalos, hogy 19-es MADR határozat értelmében 2011.04.04 (április) és 2011.06.02 (június) között tilos a békés halakra való horgászat.
A törvény kitér arra is, hogy a békés halak mellett, az egyéb vízi élõlényekre (pl. béka) is tilos horgászni-vadászni. A tilalom alól kivételt képez a csuka, de ezt is csak kimondottan mûcsalival (blinker, wobbler, rapala) lehet horgászni, sügér, süllõ horgászata tilos!
A pisztráng is csak május elsejétõl szabadul fel, ekkor lehet ugyanis a hegyi vizeken horgászni. "Ellenõrzésekre mindenképpen kell számítani, sõt az idén nagyon fogunk figyelni erre. Jó, ha az orvhorgászok is tudomásul veszik, amenynyiben tetten érjük õket, a minimális büntetés 600 lej!" - hívta fel a figyelmet Marian István a Rika Sporthorgász Egyesület elnöke. A tilalom alól kivételt képeznek az Erdõvidéken is megtalálható magán tógazdaságok (Pumpaházi, köpecbányai, bölöni) itt a tiltás ellenére is engedélyezett a horgászat, ugyanis ezekre a vízfelületekre külön belsõ szabályok érvényesek. 
Peca hírek
Horgászverseny (tavaszi kupa)
 A baróti RIKA sporthorgász-egyesület 2011. április 10-én állóvizi horgászversenyt szervez a Pumpaházi tónál. 
A versenypálya jellemzõi: hossza - 650 m, vízmélység - 1,5 …3,0 m,  a part magassága - 1,5….2,0 m a víz szintje felett, a holtág összfelülete - kb. 4 ha, halfajták: ponty, csuka, bodorka, kárász, pirosszárnyú keszeg, compó. Versenyfeltételek: a versenyzõk a verseny helyszínén és napján 7,30- ig jelentkezhetnek, a helyek kisorsolása 7,45- kor kerül sor, a verseny 2 x 3 - 3 órás fordulóból ál .
Versenyfeltételek: a versenyzõk a verseny helyszínén és napján 7,30- ig jelentkezhetnek, a helyek kisorsolása 7,45- kor kerül sor, a verseny 2 x 3 - 3 órás fordulóból áll.
Ez egy egyéni verseny, állóvízi horgászat, egy bot, egy horog, úszós horgászat, haltartó kötelezõ, 17 liter etetõ anyag szárazon, 2 liter élõcsali (csonti, giliszta, szúnyoglárva, stb), de kivételesen a Hargitai versenyzõknek nem kell engedély.
Benevezési díj fejenként 30 lej.  Díjak : I. díj - 300 lej, II. díj - 200 lej, III. díj - 100lej lej.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 712. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.