Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.04.01.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 711. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.04.01. KözéletHolttest a csûrben
H.F.A.  Szörnyû esemény híre jár Erdõvidék szerte az utóbbi hetekben. Azt beszélik, eltûnt egy szárazajtai származású nõ, állítólag osztrák állampolgár, akinek meggyilkolásával a volt férjét, egy bibarcfalvi származású, szintén osztrák állampolgárt gyanítanak. A pletyka szerint Szabóék már a 89-es forduló elõtt disszidáltak Ausztriába, a férfi talán betegnyugdíjas is volt, õ gyakrabban járt haza, pár hete együtt jöttek Bibarcfalvára. Egyes információk szerint a nõ eltûnését, aki egy osztrák mall-ban dolgozott, a fõnöknõje észlelte, és jelentette a helyi rendõrségen, azt is lehetett hallani, hogy a megfigyelõ-kamerák rögzítették a nõ távozását. A bibarcfalviak pedig úgy tudják, hogy az eltûnést a szárazajtai rokonok fedezték fel, õk tették szóvá, és a volt férjet annak nyomán tartóztatták le, és vitték vissza Ausztriába. Napokkal ezelõtt úgy tûnt, hogy az erdõvidéki hölgy az elhíresült brassói ügyvédnõ, Elodia sorsára jut, és bottal üthetik a nyomát, azonban az osztrák és a román rendõrök, köztük többen Barótról is, a bibarcfalvi lakáson is nyomoztak, ahol csütörtök reggel egy nyomozó kutya segítségével találtak rá a csûrben elásva a nõ holttestére. Részletekért a baróti rendõrséghez fordultunk, ott azonban még pontos információval nem szolgáltak lapzártánk elõtt, de Macãu Constantin baróti rendõrparancsnok ígéretet tett lapunknak, hogy hamarosan egy interjúban részletesen beszámol a fejleményekrõl. Ki ölte meg és miért, hol, és hogy került a holttest Bibarcfalvára, ki ásta el, - mind-mind olyan kérdések, amelyek válaszra várnak. Addig is marad a pletyka szintû találgatás, és a megrendítõ érzés, hogy nálunk is megtörténhet ilyen szörnyû eset.
Mi lesz a városi strand helyén?
 a.e.  Egyelõre nagy a csend a Borvizek Útjával kapcsolatosan Baróton, ez idáig nem lehet még tudni konkrétan, hogy mikor is kezdenek neki az építkezésnek, az viszont biztos, hogy az idõ sürget, hiszen ez év agusztusáig be kell fejezni a munkálatokat. Kérdésünkre, miszerint mi lesz a strand sorsa, Tamás Sándor Megyei Tanács elnök, a bölöni polgármesterek találkozóján elmondta: foglalkoznak a baróti stranddal, továbbá hozzáfûzte, maga a baróti polgármester is partner ebben az ügyben. Jelen pillanatban a pályázattal Demeter János, a Megyei Tanács alelnöke van megbízva, õ fogja kezelni a dolgokat az elkövetkezõkben. A tanácselnök továbbá nyomatékosította, hogy ami az õ részük volt, azt elvégezték, a jogi procedúrát elvégezték, megszerezték a szükséges pénzeket 1,5 millió eurót, ami jelen pillanatban arra vár, hogy beinduljanak a munkálatok. Személyesen beszélt azzal a céggel, amely ezeket a munkálatokat el kell hogy végezze, és biztosították affelõl, hogy ezt a munkát három hónapon belül ki lehet vitelezni. Azonban nagyon oda kell figyelni erre, hogy most, amikor az utolsó stádiumban van a pályázat, nehogy megint elveszszen az útvesztõben, ezért arra kérte a helyi RMDSZ-t, hogy próbálja kézben tartani a dolgot, és ha kell nyomást gyakorolni azon személyekre, akik ebben az ügyben érintettek.
Minden kátyút befoltoznak
Az év elsõ polgármesterek találkozóján továbbá szó esett az infrastruktúra fejlesztésérõl is. Tamás Sándor ígéretett tett, hogy áprilistól kezdõdõen az összes megyei utat, ahol szükséges, feljavítják, ez Erdõvidéket is nagyban érinti, külön kiemelt figyelmet kap a volt Hatod fogadó és a bodosi eltérõ közti szakasz, hiszen ez a rész nagyon elhanyagolt állapotban van jelenleg. Remélhetõleg már jövõ kedden neki fognak a foltozásnak. Az utak mellett a hidak helyzetérõl is szó esett, jelen pillanatban három hidat kell megcsinálni, amibõl kettõ Bölönben és egy pedig Nagyajtán van, amely összeköti a községet Apácával, az utóbbira készen vannak a tervek. Bölönben, hogy a központban újra forgalom legyen úgy néz ki három hónapot is kell várni, ez a hír bizony sok fejtörést fog még okozni a község elöljáróinak.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 711. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.