Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.03.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 710. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.03.25. Közélet

...és fröcskölt a nacionalista uszítás
 Az egész úgy kezdõdött, hogy valaki úgy gondolta, március 15-én egy, az eddiginél is sokkolóbb fellépésére van szükség, egy másvalaki pedig, hogy Orbán Viktor üzenete kiegészítésre szorul, egy román újságíró pedig, hogy megfelelõ fellépéssel ebbõl kiváló uszító hírt lehet létrehozni. Az újságírónak igaza lett. Március 16-án, amikor a román parlament a munkatörvénykönyvvel kapcsolatos bizalmatlansági indítványt kellett volna tárgyalja, hirtelen másról kezdett beszélni. Elsõnek ªova szociál-demokrata szenátor keverte a törvénykönyvvel kapcsolatos kritikájába a román történelem sérelmes pontjait, Avram Iancutól Horea, Cloºca és Criºan kerékbe töréséig. Aztán Haºoti liberális szenátor követelte egy tiltakozó jegyzék elfogadását az Orbán Viktornak tulajdonított szöveg kapcsán. A vita azóta is zajlik, úton-útfélen, parlamentben, elektronikus és írott sajtóban. Elõkerült a régiófejlesztési törvény is, az Észak-Erdély elcsatolása, az ország feldarabolásának szándéka, és sorolhatnám. A hangulat a 90 márciusáéra emlékeztet. Annál is inkább, mivel közben olyan törvénytervezetek készülnek, amelyek szerint kettõs állampolgársággal nem rendelkezhetnek a hivatalnokok és választott vagy kinevezett személyek. Ugye ismerõs a kép?
   Egyelõre úgy néz ki, hogy talán sikerül megvédenünk szerzett jogainkat, mert kormányon vagyunk, s a koalíciónak szüksége van ránk. Egyáltalán nem biztos, hogy sikerül szélesíteni ezeket a jogokat, viszont az biztos, hogy ha nem lennénk kormányon, akkor az elõbb említett törvények rövid idõ alatt el lennének fogadva.                  
 Márton Árpád


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 710. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.