Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.03.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 710. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.03.25. Közélet

H.F.A.  Van lehetõség a baróti városi kórház alkalmazottainak fizetésébõl levont öt százalékot pótolni, a vezetõség mindössze türelemre, megértésre biztat – számolt be Lázár - Kiss Barna - András, az intézmény vezetõtanácsának elnöke, a szerda délelõtti gyûlésrõl, amelyen a kórház újabb lehetõségeit latolgatták. A talalkozót a kórház ideiglenesen kinevezett menedzsere, dr. Dávid György hívta össze, miután a sajtóban tévesen írták, hogy az alkalmazottak önkéntesen mondtak le fizetésük öt százalékáról. A találkozón több javaslat is elhangzott, többek közt Lázár - Kiss javasolta, hogy a kisegítõ személyzetet alkalmazza egy más cég, azáltal pedig növekedne a fizetésalap. Egy másik lehetõség a laboratórium ISO-minõsítésének elnyerése, amely által az egészségügyi biztosító több pénzt fizet, azáltal is a fizetésalapot növelve. Arra kértük a szakszervezetet, amely sztrájkra buzdította az alkalmazottakat, hogy legkésõbb június 30-ig tanúsítsanak megértést és türelmet, van lehetõség a fizetésükbõl levont pénzt pótolni. – mondta el Lázár – Kiss, aki arra a kérdésünkre, hogy mennyiben igaz, hogy az egészségügyi biztosító pénztártól érkezõ pénzekbõl lehet-e fizetésekre hetven százaléknál többet felhasználni, elmondta: Hetven százaléknál többet fizetésre egyszerûen nem ad ki a  kincstár, a megyéhez leadott költségvetésben sem fogadnak el a fizetésekre hetven százaléknál többet.
   A vezetõtanács elnöke még arra is fel szeretné hívni a figyelmet lapunk hasábjain, hogy a baróti kórház fontosságát csak az tudja felmérni, aki sürgõsségi esetben oda kell, hogy forduljon, úgy véli, a kórházat nem megmenteni kell, hanem megtartani, végül azt mondta el, hogy amíg a baróti tanács évi költségvetésébõl már kiutaltak egy bizonyos összeget, addig a községekbõl nem érkezett egy lej sem.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 710. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.