Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.03.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 707. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.03.04. Aktuális hírek

 Február 18-án szervezték a Gaál Mózes I-VIII. Osztályos, Iskolában Baróton a Zrinyi Ilona Matematika versenyt, melyet rendszeresen szerveznek 1999-tõl. Idén 107 tanuló vett részt a III-VIII. osztályokból. Bardocról 13, Erdõfülébõl 21, Száldobosról 9, Vargyasról 8 és Barótról 56 tanuló vett részt a neves matematika versenyen. A megyei díjazásra a legkiválóbb eredményeket elért tanulókat hívták meg, éspedig: Szõcs Rita V. osztályos tanuló Erdõfülébõl, Bardóc Beatrix V. oszt. Bardocról, Medgyes Attila és Kádár Attila VI. oszt. Barótról, Oláh Kátai Péter VII. oszt. Barót, Szász Apolka, Szász Boglárka és Jancsó Réka VIII. osztályos tanulókat szintén Barótról. Felkészítõ tanáraik: Csog Adél, Kövér Annamária, Süketes János és Zajzon Csaba matematika tanárok.
Helyi Technológiai Ismeretek versenye február 21, és 23-án
Az idén a versenyre a Gaál Mózes iskolából az V-VIII. osztályosok közül 68 tanuló jelentkezett, az V. osztályosok közül 26-on, a VI. osztályokból  15-en, a VII-bõl 13-an és a VIII. osztályosok közül 14-en jelentkeztek. A verseny egy fontos megmérettetés (100 pontos általános ismeretellenõrzõ teszt). Sajnos a megyei Technológiai Ismeretek olimpiászán minden korosztályból csak egy tanulóval lehet részt venni. A legjobb eredményeket a következõ tanulók érték el: V. osztályban I. díjas Gyimesi Madarász Csongor V. D osztály, II. Bihari Helga V.D, III. Józsa Sándor V.B. VI. osztályból: I. díjas: Kádár Attila,VI.C, II. Kolumbán Ildikó VI.B, és Medgyesi Attila VI.C. azonos pontszámmal, III. Takó Béla VI.D. A VII. osztályosok között I. díjas Biró Réka VII.D, II. Ferenc Márta VII.E. III. díjasok Bocz Hunor Chris és Nagy Ádám, mindketten a VII.D osztályból azonos pontszámmal. A VIII. osztályból I. Farkas Boglárka VIII.E, II. Györfy Hajnalka VIII. D. Dicséretet érdemelnek: Bocz Réka, Farkas Gyula, Cseke Loránt mindhárman a VI.B osztályból, Györke Dénes VI.D, Ilkei Klementina Imelda VI.C, Ágoston Péter és Szõcs  Klementina VII.D, Nagy Egon VIII.B és Szõcs Richárd VIII.C osztályból. (Szaktanár: Antal Izabella)
Karnevál, világra szóló csõdület…
Lassan a farsangi idõszak végére érkeztünk. A Gaál Mózes I-VIII. Osztályos Iskola tanulói is "közbenjártak" a tél elbúcsúztatásában. Külön karneváloztak az V-VIII. osztályosok és az I-IV. osztályos tanulók is. Az V-VIII. osztályosok február 18-án tartották a karnevált. Kezdõdött a jelmezek felvonulásával, majd ezt követte az afrikai  tánc és zenés produkció (felkészítõ tanár Gyulai György Éva). A gyerekeket és közönséget szórakoztató kedves, és az alkalomhoz megfelelõ ruhába öltözött bohócokat Iszlay Szilvia, Hartig Szidónia és Krafft Annemarie testesítették meg. A karnevál egyik jelentõs momentuma a Ki mit tud karneváli vetélkedõ volt (irányító tanárok Fülöp Zsófia és Cristian Andrea). A vetélkedõn 5 csapat vett részt: Rosszcsont Rizsszemek (VIII.C), Kis körzet (VIII.B), Rainbows (VII.B), No comment (VII.B) és a Black Stars (VII.D). Az I. helyezést (arany maszkosok) a VIII.C Rosszcsont-Rizsszemek csapat érte el, II. helyezést (ezüst maszkosok) Kis körzet, VIII.B-sek és a III. helyezést, (a bronz maszkot) a Rainbows VII.B osztályosok érték el. A vetélkedõ után volt egy kis elõadás, melyet a VI.C osztályosok adtak elõ (felkészítõjük Szabó Irénke). A jó hangulathoz hozzájárult a teremdíszítés is (Barta Zoltán), de volt tombolázás, volt villámpostázás, és nem maradhatott el a tánc sem. Az I-IV. osztályosok február 25-én különbnél különb jelmezekben mutatták be osztályonként nem is olyan egyszerû jelmezeiket és produkciójukat. Volt jó hangulat, mókázás, igazi farsangi hangulat, melyen kicsi és nagy egyaránt jól érezhette magát.                      
Tudósított: A.I.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 707. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.