Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.02.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 706. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.02.25. Közélet

Ékezetek nélkül
Nagy örömünkre szolgált, amikor tudomást szereztünk, hogy végre, több éves várakozás után kezdünk mi is felzárkózni a "mûvelt Európához", sor kerül falunkban is a megígért családi kukák kiosztására, és reménység szerint a szelektív szeméttárolók elhelyezésére. Sokszor rákérdeztünk, mikor vihetjük már haza a korszerû edényeket, amibe a háztartási hulladékot a hét folyamán össze tudjuk gyûjteni. Aztán elérkezett a várva várt nap, amikor megjelentek Bodosban is a szórólapok, amelyekben értesítették a lakosságot az átadásátvétel idõpontjáról illetve helyérõl. És azután jött a meglepetés. A magyarországi székhelyû cég, a "KVG ZRT KAPOSVÁR" így szólítja meg a tisztelt – többségében magyar anyanyelvû - lakosságot, idézem betûszerinti hûséggel: "Tisztelt Lakos! Barot varos onkormanyatának rendelete alapjan a kommunalis hulladek elszallitasa minden haztartas szamara kotelezoen igenybe veendo kozszolgaltatas .... Az onkormanyzattal egyeztetve a jovoben kizarolag ezekbol a kiosztott kukaedenyekbe lehet a kommunalis hulladekot kitenni... " És ezt olvassa felnõtt, gyerek, akiket igyekszünk megtanítani
a magyar nyelv helyes használatára. Hát kedves lakósok, érezzük magunkat megtisztelve. Avagy a "számítógép ördöge" játszott velünk?
Sándor Magdolna, Bodos


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 706. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.