Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.02.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 706. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.02.25. KözéletBaróton járt Jégtörõ Mátyás!
A.E.  A népi mondás szerint: ahol Zsuzsanna nem vitte el a fagyot, Mátyás töri meg a tél uralmát. Vagy ha jeget nem talál, akkor csinál.
A februári fagyok bizony hagytak nálunk olyan jeget az útszélére fagyva, hogy alig tudta feltörni a múlt pénteken reggel az a tucat szociális munkás, akiket a központba irányítottak jeget pucolni.
Kora reggel izzott a telefondrótja szerkesztõségünknek, s csak úgy záporoztak a panaszok a lakosság részérõl. Nem volt ez másképpen a meglepett autósok körében sem, akik jégsziklákkal találva szembe magukat, azt se tudták, merre kapják a kormányt.
"Menjen csak ki az elnekhez, s kérdezze meg, hogy miért rakott minket ide ezt a kemény jeget törni, nekünk kell csinálni ezt is?! Minket ne szidjon senki, nem mi vagyunk a hibások!" -panaszok mindenhonnan a jeget csákányolók és lapátolók körébõl. Azóta a szorgos munkának köszönhetõen jég mentesebb és szebb is lett városunk. Azonban egy kérdés maradt tisztázatlan: hol az a szemétszolgáltató, aki árai ellenében kell elvégezze ezt, hová lesz az a pénz, amit a lakók a hó és jégtelenítésért kifizettek?!  Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy a négy itteni munkás is a többiekkel vállvetve dolgozott.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 706. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.