Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.02.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 706. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.02.25. Aktuális hírek

A felsõrákosi ingatlan nem eladó
A.E.   Három alkalommal tûzték már napirendi pontra a tavaly leomlott felsõrákosi ingatlan eladását, ám a tanács mindhárom alkalommal elutasította azt. Az telek eladásáról az MPP igennel, míg az RMDSZ és a függetlenek nem-el szavaztak.

Terület az állatorvosnak
A.E.  Barót város tulajdonában lévõ 12 áras terület eladását tûzte napirendre immár másodjára a tanács. Döntés azonban ezúttal sem született, a napirendi pont elõterjesztésében elhangzott, hogy egy olyan baróti lakosról van szó, aki arra a területre szeretne beruházni, és ide akar adózni is. A tanácsosi döntés értelmében a terület egyelõre a város tulajdonában marad.

Hamarosan a vaskapuk következnek?!
A.E.  Szerkesztõségünkbe érkezett lakossági panasznak jártunk utána, miszerint Baróton az egyik utcában fényes nappal ellopták a vas aknafedõt. Az illetõ, akinek a kapuja elõl elemelték a több tízkilogrammos vaskarikát, feljelentést tett a rendõrségen ismeretlen tettes ellen. A rendõrség szerint jelen pillanatban is folyik a nyomozás, azonban egylõre csak gyanusítottak vannak. Amíg konkrét bizonyítékok nincsenek a feltételezett elkövetõ(k) ellen, addig nem tudják felelõsségre vonni õket. Elekes József, a rendõrség részérõl elmondta, hogy leellenõrizték a város határában levõ ócskavas begyûjtõ központot, de nem akadtak a nyomára az aknafedõnek. Hasonló esettel már volt dolguk, két évvel ezlõtt is történtek hasonló incidensek a város területén, azt is elmondta, hogy országos jelenséggel nézünk szembe. Sõt, fokozottan figyelni kell, hogy mennyire hagyjuk õrizetlen a magánterületeket is, hiszen az utóbbi hetekben erõsen felemelkedett az ócskavas ára, olyan nap is volt, amikor egy lej húsz banit fizettek egy kiló vasért. Jelenleg az ócskavas ára 70-80 bani között mozog.

Szabályozzák a Kormos medrét Bardocon
A.E.  A tavalyi árvizeket követõen, a Kormos felsõ szakaszán mederszabályozási munkálatokat végeztek, amelyet az idén tovább szeretnének folytatni, az olaszteleki hídtól egészen a baróti víztisztító állomásig. Ezzel kapcsolatosan már tárgyalások folynak a megye vízügyi igazgatóságával, ennek eredményeképpen hamarosan pénzek érkeznek a munkálatok folytatására, és ezzel párhuzamosan ha lehet, akkor a Valál- patakát is rendbe szeretnék hozni, vagy önerõbõl, vagy a vízügy segítségével. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 706. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.