Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.01.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 702. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.01.28. Aktuális hírek

Járjuk be Erdõvidéket!
 Erdõvidéki honismereti túrasorozatunk évkezdõ (tizenegyedik) kirándulására január 29-én, szombaton kerül sor. Ezúttal Bibarcfalva és Bodos környéke az úticél. Túravezetõ: Lõrincz Sándor biológia tanár.
Indulás 9.30-kor a baróti buszmegállóból Bibarcfalváig, ahonnan a református templom Szent László freskójának a megtekintése után, a volt bodosi bánya irányába megyünk fel a Várbükkre (617 m.). Tiborc vára maradványainak meglátogatását követõen beereszkedünk a Csigahegyen át Bodosba, ahonnan a templom és a Kós Károly által tervezett papilak felkeresése után, a Beserét irányába kimegyünk a Cserenyeregbe, majd a Szálaserdõ és a Papferedõ érintésével, a Kükücskén át érkezünk vissza Barótra. A túra gyalogos részének becsült hossza 12 km. Kérjük a résztvenni szándékozókat, hogy hozzanak magukkal élelmet, ivóvizet, esõköppenyt, túrázáshoz alkalmas lábbelit és öltözéket, illetve a buszjegy árát. Minden korosztály képviselõit szeretettel várjuk, de a túrán a 14 éven aluli kiskorúak, csak felnõtt kisérõ társaságában vehetnek részt.
Honismereti túrasorozatunkról további információkat a
http://erdovidek.weebly.com honlapon találnak, vagy a 0746-089140-es telefonszámon, Demeter Zoltántól igényelhetnek.

Elõadás
Pénteken február negyedikén, a Zöld Ifjak Környezetvédõ Egyesület (ZIKE) szervezésében Weithaler Walter egyetemi hallgató vetítõképes elõadást tart 17 órától, baróton az EDISZ házban: Élet a víz alatt, címmel. Minden érdeklõdõt szeretettel várnak!

Felhívás
Február 2-án, 3-án és 9-én a Kovászna Megyei Munkaerõ Ügynökség Baróti kirendeltségének irodájában tanácsadást szervezünk a "MIOS-Pályázat" A munkanélküliek foglalkoztatása érdekében alkalmazott intézkedések" keretén belül.Kérjük azokat a személyeket, akik a szakács és a pincér tanfolyam elvégzésében érdekeltek, jelentkezzenek a fent említett helyen és napokon, 9.30 órától.
KELEMEN Tibor,
Ügyvezetõ Igazgató

Pályázat
A Zöld SzékelyFöld Egyesület, a régió természeti értékeit népszerûsítõ és a természetvédelmi tudatosságot növelõ, Székelyföld 7 csodája címû projektje keretén belül fotó- és esszépályázatot hirdet. Pályázni 2011. január 23. és február 28. között lehet, részletes információt a www.7csoda.zoldszekely.ro.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 702. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.