Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.01.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 702. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.01.28. Aktuális hírek

 Bardoc  özv. Hadnagy Ignácné szül. Lázár Erzsébet életének 90. évében 2011. január 21-én elhunyt.

Borbáth Józsefné szül. Pap Zelma 83 éves korában 2011. január 22-én elhunyt.
 Magyarhermány  özv. Boér Imre életének 85. évében 2011. január 17-én elhunyt.

 Bodos  Az egyetemes imahetet 2011. január 17-22 között tartották a gyülekezetben. Vendégszolgálatot végeztek az alábbi lelkipásztorok: Balázsi Zoltán Bardoc, Tóth Anna Sepsiszentgyörgy, Barthalis Sz. Pál Szárazajta, Szabó Elõd unit. Ürmös, ifj. Bereczki László Gidófalva, Sándor István helybéli.
 barót A baróti református gyülekezetben a január 17-23 között tartott egyetemes imahéten az alábbi lelkipásztorok végeztek szolgálatot: Molnár Sándor Nagybacon, Bálint Delinke Mikóújfalu, Pap Márton rom.kat. Barót, Kúnos Lajos evangélikus Zsombor, Juhász Zoltán Páva, ifj. Kozma Albert unit. Bölön, Székely Lajos Bibarcfalva.

Hétrevaló
A görög agape szó szeretetet jelent. Sajátosan bibliai kifejezés, melynek profán elõfordulásáról alig tudunk. Jelenti Istennek a világ  iránti szeretetét, ami annyira mindennek az alapja, hogy maga Isten a forrása. Õ az igazi szeretet. Isten Lelkének köszönhetjük, hogy a lélek gyümölcsének formájában az emberben is megjelenhetik, lakóhelyeként a szívet célozza meg. Ezzel az ajándékkal fordulhat a keresztyén ember a másik ember felé, legyen az testvér, barát, vagy éppen ellenfél. Ez a szeretet az igazi, képmutatás nélküli, mely képessé teszi az embert a másokért való szolgálatra. Pál apostol együtt említi a hittel és reménységgel, mint a keresztény élet legfontosabb alappillére, ami megmarad örökké, amiképpen Isten is örök. Mindent, önmaga kijelentését, cselekedeteit, teremtményeihez való viszonyulását ez határozza meg. Ezért teremtetett, ezrért tartja fenn és váltotta meg a világot. Aki ebben a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is õbenne. Soha nem tévesztendõ össze sem a "baráti", sem a "testi" szeretettel. Másodlagos vonatkozásban az elsõ keresztyének közös vacsoráját, a szeretetvendégséget is jelöli, ami sokszor egy idõben folyt az úrvacsorázással, de mégis különbözött attól, mert soha nem volt sakramentális (szentség) jellege, csupán azt az üzenetet hordozta, hogy Isten szeretetében vannak együtt az atyafiak.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 702. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.