Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.12.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 697. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.12.30. KözéletHatvan liternyi olajat gyûjtöttek
A.E.Bár városunkban is többször volt már elektronikus hulladékgyûjtés, olajat elsõ ízben lehetett beszolgáltatni szombaton a Barót központjában felállított  gyûjtõ sátornál. A Zöld Ifjak Környezetvédõ Egyesület (ZIKE) által szervezett akció egy országos környezetvédelmi kampány része, melynek célja a környezet kímélése a káros és mérgezõ anyagok eldobálásának csökkentésével. Talán kevesen tudjuk, hogy a használt étkezési olaj, mennyire szennyezi vizeinket és a természetet. Az olaj mellett a fiatalok elektromos hulladékot is gyûjtöttek, ennek következtében több száz kilónyi szemét gyûlt össze, két zacskó elem, valamint hatvan liter olaj is került mûanyag hordókba.
A szervezõk is meglepõdtek a nem remélt lelkesedésen, ami a lakosok felõl tapasztaltak.
Elmondásuk szerint amikor tudomást szereztek errõl az akcióról és eldöntötték, hogy megszervezik Baróton is, akkor már elégedettek lettek volna azzal is, ha összegyûl legalább tíz liter használt étkezési olaj.
S, hogy mennyire szükség van az ilyen jellegû szervezett akciókra, azt a fent említett tények igazolják, sokan elmondták, hogy mivel nincs mit kezdjenek a használt olajjal, elemmel, számítógéppel, így kénytelenek az étolajat a kagylóba, vécébe önteni, vagy mûanyagpalackba a szemétbe vetni, de hasonló sors vár a használt elemek, akkumulátorok, tévék, hûtõk, mosógépek esetében is, sokuk sajnos az illegális szemétlerakókba kerül.
A közeljövõben több hasonló akciót szeretnének még megszervezni a ZIKÉ- s fiatalok Erdõvidéken.
A szervezõk ezúton is megköszönik a támogatóknak a segítséget, köszönetet mondanak minden olyan személynek, aki beszolgáltatta háztartási olaját vagy elektromos hulladékát.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 697. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.