Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.12.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 696. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.12.17. Aktuális hírek

December 9-én a bölöni rendõrség munkatársai 15 óra táján a 103-es úton, Bölönben megállítottak egy Lancia 836 márkájú autót, mely ideiglenes rendszámmal rendelkezett. Az autó vezetõje Cs.B. 37 éves baróti lakos. Az iratok ellenõrzése során kiderült, hogy az ideiglenes engedély lejárt december 8-án. A kivizsgálás folyamatban van közúton való, be nem jegyzett autó vezetése vádjával.

 December 9-én 09.30 órakor a bardoci rendõrség munkatársait értesítette B.J. 32 éves baróti lakos, hogy három héttel ezelõtt édesapja, B.J. 58 éves bardoci lakos építõanyagokat lopott el (deszkát és gerendát), melyek a nagymamája udvarán voltak raktározva Erdõfülében. A kár értéke 5000 lej. A kivizsgálás folyamatban van rokonok közti lopás vádjával.
 December 12-én 17 óra táján K.A. 54 éves kõröspataki lakos Dacia 1310-es autót vezetve, mely a H.Zs. sepsiszentgyörgyi lakos tulajdona, a 121-es úton Középajtán elütötte S.J. 61 éves középajtai lakost, aki szabálytalanul, az út jobb oldalán a biciklijét tolva gyalogolt. A baleset után az elkövetõ nem állt meg, elhajtott, az áldozat combnyaktörést szenvedett. A kivizsgálások során megtalálták az elkövetõt egy eldugott helyen Kõröspatak és Középajta között. Kiderült, hogy nem rendelkezik hajtási engedéllyel, az alkoholmérõ mûszer negatívat mutatott. A kivizsgálás folyik az elkövetõ ellen.
 A rendõrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy tilos a jogi személyeknek a II.-IV., T1, T2-es pirotechnikai eszközök árúsítása, valamint a  “fényes, repülõ tárgyak” kategóriába tartozó tûzijátékok és az I. kategóriájú petárdák árusítása. Engedélyezett jogi személyek ezeket a pirotechnikai eszközöket csak saját célra használhatják és csak engedélyezett helyen. A magánszemélyeknek tilos a fent nevezett eszközök beszerzése, tartása, árusítása, behozása, használata. 18 éven aluliaknak tilos a gyártott vagy beszerzett (kategóriájtól függetlenül) pirotechnikai eszközök árusítása. A pirotechnikai eszközökön fel kell legyen tüntetve román nyelven a megnevezés, az osztály, melybe tartozik, a használati utasítás, a jótállás idõszaka, valamint fel kell legyenek tüntetve a tárolás, használás során felmerülõ veszélyek. A termelõ vagy a beszállító köteles a vásárlónak egy nyilatkozatot adjon minden termékhez, melyet ellenõrzés során fel lehet mutatni.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 696. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.