Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.11.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 690. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.11.05. KözéletTudásfelmérés matematikából
2010. október 16-án zajlott le a Matematika Tudásfelmérés elsõ fordulója. A versenyt Bukarestbõl indította el egy erre a célra alakult alapítvány, melynek alapító tagja Prof. Dr. Constantin Nastasescu akadémikus. A felmérés háromfordulós, az elsõ forduló prediktív jellegû, felméri azokat a kompetenciákat, melyeket a jelenlegi tanterv program szerint a diákoknak meg kellett szerezniük az elõzõ tanév alatt.  A verseny egy idõben zajlik az ország 44 megyéjében. A felmérés azért jó, mert a diákok szembenézhetnek önmagukkal, megismerhetik képességeiket, de ugyanakkor hiányosságaikkal is találkozhatnak, és felmérhetik, hogy mekkora az elvárás a betanító tanító/tanár részérõl a tanév során. A felmérést a Gaál Mózes I-VIII osztályos iskola termeiben bonyolítottuk, Zajzon Csaba igazgató támogatásával és néhány tanító/tanár közremûködésével.
A diákok azt is megkereshetik a www.educatieinevaluare.ro honlapon, hogy a díjazottak országos listáján az elért eredménnyel hányadik helyet foglalják el. Ebben a tanévben, az elsõ fordulóban részt vettek az erdõvidéki iskolák közül a  bibarcfalvi, olaszteleki, bardoci, vargyasi, nagyajtai iskolák, valamint a baróti Gaál Mózes és Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont diákjai, összesen 109 tanuló. A legeredményesebb tanulók, akik elérték legalább a 70 pontot, a  következõk:
II.osztály:  Dimény Zoltán Péter - Barót, 77 p,  Veres Panna - Bibarcfalva, 76 p , Kencse Magor – Bibarcfalva, 70 p, III.osztály: Lázár Kinga-Barót,  87 p, Oláh Anna- Nagyajta, 85 p és Ghinea László – Vargyas, 81 p,  IV.osztály: Józsa László Lõrinc-Bibarcfalva,  77 p, Veres Renáta-Barót, 72 p, V.osztály: Ábrahám Izabella-Barót, 90 p VI.osztály: Medgyesi Attila-Barót, 87 p, Kádár Attila-Barót, 74 p, VIII. osztály: Bocz Péter- Barót, 75p, IX.osztály: M1: Soós Ildikó Csilla – Barót  90 p, Szõcs Tamás – Barót, 84 p , Ágoston Mátyás Pál és Miklós Aba –Barót, 81p, M2: Lõrincz Orsolya – Barót, 82p, Bogdán Mónika 71 p, X.osztály: M1: Bala Zsolt – Barót,  81p  és Zajzon Csaba – Barót 73 p, XI.osztály: M1: Farkas Domokos– Barót,  77 p, XII.osztály: M1: Szabó Enikõ – Barót,  77 p  és Tókos Mihály László – Barót 72 p.
A résztvevõ diákoknak sikeres tanévet, a tanítóknak/tanároknak pedig sok kitartást, erõt és türelmet kívánok a diákok felkészítéséhez.
 Oláh-Ilkei Árpád,
területi versenyszervezõ tanár


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 690. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.