Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.11.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 589. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.11.21. Közélet– Milyen indíttatásból akar továbbra is képviselő lenni?
– Én úgy érzem, hogy megtanultam ezt a szakmát, tudásomat pedig arra szeretném használni, hogy megvalósítsam mindazt, amit tizennyolc évvel ezelőtt célul tűztünk ki, és még nem tudtunk elérni.
– Melyek azok a súlyos problémák, amelyek nem tűrnek halasztást a gazdasági fejlődés beindulásáért?
– Mindenek előtt Erdővidék infrastruktúráját kell olyan színvonalra fejleszteni, hogy az alkalmas legyen a modern, versenyképes termelésre, és vonzó a beruházók számára. Ez egyúttal munkahelyet is teremt, és remélem, hogy a közelebbről hazatelepedő erdővidéki építőiparban dolgozók megtalálhatják e révén számításaikat. Ezért kell egy erős parlamenti képviselet az RMDSZ számára, hogy kormányra kerülvén annak cselekvési programjába a beruházásokat és ezeken belül a székelyföldi beruházásokat  prioritásként vigyék be.
– Gazdasági szakértők szerint vagy az ipar, vagy a turizmus az, ami kimozdíthatja Erdővidéket a gazdasági holtpontról. Ön hogyan vélekedik erről?
– Adottságai szerint, gondolok itt a tájra, a borvizekre, értékes vadállományra és madárvilágra, történelmi színhelyeire, műemlékeire, Erdővidék nyilvánvalóan vonzóvá válhat turisták számára, ha sikerül idecsalogatni őket. A  vidék termékeit szinte kínálják egy, a turizmus révén közvetlenül történő értékesítésre. Altalaji kincsei ügyes, nagy hagyománynyal rendelkező kézműipara pedig szerintem több ipari tevékenység számára is jó terepet jelenthet. Erdeinek termékét szintén közvetlen helyi feldolgozóipar révén lehetne a leghatékonyabban értékesíteni. Csak fantázia kell hozzá, vállalkozószellem, és a közigazgatás részéről pedig beruházás, beruházás, beruházás az infrastruktúrába. Nem szabad hagyni azt, hogy megfelelő tisztítórendszer és vízhálózat híján vagy más okból kifolyólag az ipar szennyezze a környezetét.
– Fog-e továbbra is képviselői irodát működtetni, és ennek mi lesz a tevékenysége?
Két történelmi és jelenlegi önálló térségi tudattal rendelkező székely, nevezzem így, szék az én választókerületem: Erdővidék és Sepsiszék. Mindkettőben továbbra is irodát fogok működtetni, mint ahogy tettem ezt eddig is. Mindkettő be fog segíteni olyan kérdések megoldásában is, mint a státusirodák vagy helyi szervezetek működései. Lesznek fogadóóráim is, munkatársaim is, akik fogadják az irodához fordulókat. Az, hogy ezen túlmenően konkréten milyen tevékenysége lesz eme irodáknak, az attól is függ, hogy milyen igény mutatkozik eziránt a választók részéről, és ez már november 30-án is körvonalazódhat.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 589. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.