Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.10.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 688. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.10.22. Aktuális hírek

 Nagybacon  2010. október 17-én 80 éves korában Benedek Julianna elhalálozott.

 Erdõfüle  Soós Erzsébet újszülött, a Soós József és Boda Erzsébet szülõk gyermeke 2010. október 16-án keresztségben részesült.

 Nagyajta  Ifj. Incze Vilmos református ifjú és Diós Mária római katolikus hajadon 2010. október 16-án házasságot kötött.

 Bodos  Veres Csaba – György újszülött, a Veres Csaba és Györgypál Zsuzsanna szülõk gyereke október 16-án keresztségben részesült.

 Barót  Református egyház: Pintyi Norbert – István újszülött, a Pintyi István és Bálint Jolán szülõk gyermeke október 16-án keresztségben részesült.

Hétrevaló
 Istenünk, sokféle nyomorúság terheli életünket. Vannak közöttük olyanok, amelyeket már megszoktunk, és türelemmel hordozzuk hatásaikat, mert tehetetlenek vagyunk elhárításukra, vannak, amelyek ellen kialakítottuk a sajátos védelmi rendszert, de emberi hiúságunkkal szemben, amikor a küzdelmet kellene folytatni, akkor rendszerint megadjuk magunkat. Feladjuk a harcot, mert mindig valamiért, vagy valaki elõtt bizonyítani akarunk. Nem elég nekünk az a feladat, amit szellemi képességeinkhez szabtál. Nem elég a szolgálati megbizatásokkal járó kötelesség teljesítése, nekünk ennél több kell. Több még akkor is, ha olykor nevetségessé tesszük magunkat, mert mások szerepét próbáljuk eljátszani, olyan ruhába öltözve, melyet másokra szabtak, és nem reánk. Pillanatnyi megingás volna, vagy önmagunk félreismerése, esetleg az önismeret hiánya? Meglehet, de ha Téged kérdezünk, akkor bizonyára azt válaszolod, hogy életünket a hiúság irányította. Szerettünk volna sokaknak, mindenkinek tetszeni, és mindenekben tetszelegni, s az is lehet, hogy próbálkozásainkért még tapssal is jutalmaztak. Csakhogy, mutatvány volt az egész, hiányzott belõle az alázat, s az idõ sem szûrte ki ezt a bûnös vágyat, hanem visszük magunkkal, mint másokat becsapni akaró aljasságot. Nem bohémes, bohócos ez a fajta életvitel, hiába áltatjuk magunkat. Kérünk Urunk, ismertesd meg velünk, nem számonkérés, hanem tanítás formájában azt a helyes életmódot, ahol nem filléres sikerekben gyönyörködve gondolkodunk, hanem összetörve hiúságunk, azok leszünk, akit bennünk  látni akarsz. Ámen.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 688. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.