Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.11.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 589. lapszám "Hirdetések" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.11.21. Hirdetések

Még nagyobb hatékonysággal kell lobbizni a megye infrastruktúrájának fejlesztésére költendő összegek növeléséért, beleértve az úthálózat minél teljesebb feljavítását is.
Az EU közösségi agrárpolitikájának előírásai alapján ki kell dolgozni Romániában alkalmazható differenciált támogatási rendszert. A mezőgazdasági irányítás elévült intézményrendszerét át kell alakítani, létre kell hozni a falugazdász és falugondnoki szolgáltatást. Olyan piacszabályozási rendszert kell bevezetni, amely megteremti az értékesítési- és jövedelembiztonságot, a fontosabb mezőgazdasági termékek esetében, beleértve az intervenciós felvásárlási rendszer bevezetését is.
Ki kell dolgozni egy csökkentett adminisztrációval járó kistermelői támogatási rendszert.
A földtulajdonosok és károsultak érdekeit figyelembe véve kell érvénybe léptetni a vadászati törvényt, beleértve a vadak okozta károk kifizetését is. A faluturizmus fejlesztése érdekében értékesítési hálózatot kell kialakítani, kedvezményes adó, hitel- és garanciarendszereket kell kidolgozni, és le kell egyszerűsíteni az engedélyezési eljárást. Népszerűsíteni kell vidékünk értékeit: a táj szépségét, műemlékeit, hagyományait, specifikus étrendjét, gyógykezelési és sportolási lehetőségeit. Az Európai Néppárton belül a frakcióvezetők testületében kezdeményezni és támogatni kell a hagyományos termékek előállításának és értékesítésének kedvezményezett kezelését. Lobbi szintjén olyan beruházásokat kell a megyébe csalogatni, vagy megyén belüli indulást támogatni, amelyek nagyobb többlethozamot, tehát nagyobb fizetést jelentenek.
Törvényhozás szintjén olyan jogi normákat kell elfogadni, amelyek ösztönzik a fiatalok és a 45 év fölöttiek foglalkoztatását.
Ismét be kell nyújtanunk törvényhozási javaslatunkat, amely szerint az altalaji kincsek, borvizek, kőzetek, kiaknázásából származó jövedelem nagyobb része kerüljön  az önkormányzatokhoz. Szintén törvénymódosítás útján az önkormányzatoknak kell adni azt a hatáskört, hogy döntsenek ezen kincsek kiaknázásának módjáról.
 Márton Árpád képviselőjelölt


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 589. lapszám "Hirdetések" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.