Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.09.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 684. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.09.24. Aktuális hírek

Kicserélik a villanyhálózatot
Józsa Csaba a kovászna megyei áramszolgáltató vállalat igazgatója, tájékoztatta az erdõvidéki polgármesterket, hogy az elkövetkezõ idõszakban nagyon sok helyen villamos munkálatokat fognak végezni, kovászna megyében több mint negyven helyiségben lesznek feljavítási munkálatok, teljes vonalakat újítanak fel, többek között vidékünkön is.

20 éves testvérvárosi kapcsolat
Múlt pénteken emlékezett meg a baróti polgármesteri hivatal a Barót és Zirc települések közötti húszéves kapcsolatról, amelyre sok olyan személy is hivatalos volt, aki az elmúlt idõszakban szerves részévé vált ennek a kapcsolatnak. A polgármesteri hivatal elõtti kertben kopjafát állítottak, amelyet Máthé Ferenc vargyasi népi faragó készített. „Húsz év alatt sokminden történt, de úgy értékelem, hogy jelen pillanatban a kapcsolat kinõtte az intézmények közötti kapcsolatok határait, ennél immáron sokkal többet jelent. Ez arra predesztinál minket, hogy az elkövetkezõ húsz év is sikerekben és eredményekben gazdagodjon. – vallot az elmúlt idõszakról Demeter János, a megyei tanács alelnöke. A zirci küldöttség Pro Urbe kitüntetésben részesítette a baróti Rozmaring kórust. Tóth József plébános megáldotta a kopjafát, és azt kívánta, legyen ez a kopja egy kézzelfogható, összefogó kapocs Zirc és Barót testvérvárosok polgárai között. 

Szemétszüret Baróton
 Barót is csatlakozik az Erdõvidéki Ifjak Szervezetének kezdeményezésére a Let’s do It, Romania! nevû országos szemétszürethez. Az önkénteseket 2010. szeptember 25-én, szombaton várják reggel 9 órakor a református templom elõtti parkolóban, majd a város területén gyûjtik össze a szemetet. A programot az Országos Környezetvédelmi ügynökség is támogatja. További információk: www.letsdoitromania.ro.

Õszi vásár
 A Hisszük, hogy Fontosak Egyesület Õszi vásárt szervez október 15-én, pénteken Barót központjában (rossz idõ esetén a Városi Mûvelõdési Házban). Érdeklõdni a 0748807850 vagy a 0755267140-es telefonszámon lehet. Minden kézmûvest várnak.

Falunap Felsõrákoson
 2010. szeptember 26-án, vasárnap a felsõrákosi unitárius egyházközség falunapot szervez a következõ programmal: 8.00: Ébresztõ a baróti Csala Kürtje fúvószenekarral. 11.00: Úrvacsoraosztással egybekötött istentisztelet. 16.00: Fotókiállítás megnyitó a 2009-es fotómûvészeti alkotótábor Alsórákoson készült képeibõl, majd ezt követõen kulturális mûsor (népdal, néptánc) a helyi kultúrotthonban, illetve vetélkedõk a sportpályán. A falu központjában vásár, étel és ital áll az igénylõk rendelkezésére.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 684. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.