Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.08.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 680. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.08.27. Közélet

Barótnak már nyûg a nyakán a hozzá tartozó falvak létezése
 Kabarénak nevezte a polgármester azt, ami a baróti tanácsüléseken történik, én inkább siralmasnak nevezném. Tekintettel arra, hogy több mint két éve a legbonyolultabb „kabaré elõadások” után se tudtuk elérni a Baróthoz tartozó falvakat megilletõ minimális javítási ellenérték kiutalását a fõhitelutalványozó-diktátor Nagy István ellenkezése miatt. A képviselõk, ha a fejükre állnak, akkor is csak azt fizeti ki, ami neki szavazatokat szerez, vagy egyéni érdekét szolgálja. Ilyenek a törvények, egyedül csak Nagy István polgármesternek van aláírási joga. A törvények nem rosszak, csak mi nem tudtunk megfelelõ személyt választani! Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az elmúlt három évben Nagy István polgármester többet költött perköltségre, ügyvédi illetékre, a személyes ambícióinak bizonyítására, mint az öt falu fejlesztésére! Most, amikor Erdõvidék többi falvai mellett fejlõdésben a legutolsó helyre kerültek a Baróthoz tartozóak, túrja a nyálát a polgármester, amikor a köpeci, bodosi kultúrotthonokat meg szeretnénk menteni a bibarcfalvi fürdõhöz hasonló elenyészéstõl, sõt, kihangsúlyozza, hogy a falvak nem érdemlik meg az adójuk nyomán a szinte járhatatlan úthálózat feljavítási ellenértéket.
Nagy István polgármester kabaréjátékának végeredményeként, tetszik-nemtetszik, megfosztotta a falvakat a kultúrfelelõsi és az éjjeliõri állásoktól, pedig csak egy-egy mindennapi betevõre való jövedelmet biztosított idáig is. Ezek tények, és ennek tudatában kijelenthetem, hogy Barótnak nyûg a nyakán a hozzá tartozó falvak létezése, különösen miután a jövõ évi megemelt adó és illetékeket be tudja hajtani a falvak lakóitól is!  
  Dr. Bán István közgazdász,
önkormányzati képviselõ


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 680. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.