Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.07.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 672. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.07.02. Közélet

Az RMDSZ Erdõvidéki Szervezete sajnálatosnak ítéli meg Nagy István, Barót polgármesterének a helyi közérdek ellen elkövetett újabb „merényletét”, miszerint nem írta alá a miniszter jelenlétében a városi kórház átvételérõl szóló dokumentumot. Teljesen világos, hogy a polgármester nem a város és a vidék érdekeit tartja elsõdleges szempontnak, hanem pártja politikai utasításait hajtja végre, ami kimerül a bármi áron történõ, „ellenfél”elleni támadásokban. Határozottan kijelentjük, a baróti kórház fennmaradása nem csak a város ügye, hanem egész Erdõvidéké, ezért léte nem rendelhetõ alá sem egy ember kénye-kedvének, sem rosszindulatú pártpolitikának. Autonómiát akarunk! A kórház vezetésének kinevezése, költségvetése és infrastruktúrája, a helyi emberek kezébe adása révén, hosszú évek után, megteremtõdött végre a decentralizáció lehetõsége, az, hogy helyben szülessenek meg a helyi érdekeltségû döntések. Ez az autonómia alappillére, ezzel nem ért egyet a polgármester.  Köztudott, hogy a gazdasági mutatókat csak a hónap lejártával lehet feldolgozni, ezért nem lehetett teljes az átvételi dokumentáció. Azt viszont minden kórház vezetõje tudta, hogy gazdaságilag hogyan állt az intézménye az átadáskor, a baróti is. Ezért írták alá a megye minden kórházának átvételét, tudván, hogy a minisztérium kifizeti a március 31-i dátummal szereplõ adósságokat. Azért ez a dátum, mert ha az adósságok kifizetését nem fûzték volna hozzá, a kórházak mérhetetlen költekezésbe fogtak volna, beláthatatlan következményeket vonva maguk után. Erdõvidék összes polgármesteri hivatala kész a baróti kórház terheinek részvállalására, de ehhez megegyezésre van szükség. Olyan megegyezésre, ami sajnos az elmúlt években nem sikerült a baróti polgármesterrel.
  Felszólítjuk tehát Barót város polgármesterét, hogy a vidék kórházának fennmaradását, az ott dolgozó alkalmazottak mindennapi kenyerének meglétét ne veszélyeztesse, ne tegye ki magán vagy pártérdekeknek. Mielõbb vegye, és adja át a közösségnek a kórházat. A baróti és az Erdõvidéki RMDSZ azért dolgozik, hogy fennmaradjon a majdnem száz éves kórház, ami 26 évi gyûjtés után, közadakozásból épült. Ezért voltunk személyesen anyagi támogatást kérni a miniszternél, amire ígéretet is kaptunk. Összeveszni egy miniszterrel nem túl bölcs döntés a polgármester részérõl, hacsak nincs más anyagi fedezeti forrása a kórházzal kapcsolatosan. Ha mégis van, miért nem látszik a kórházon? Száz éven át, ha beteg volt az itteni ember, helyben kapott ellátást és gondoskodást... „Legyen úgy, mint régen volt.”
 Legyen ez úgy ezután is!
 Váncza Tibor
Széki RMDSZ elnök


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 672. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.