Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.07.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 672. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.07.02. KözéletMennyibe kerültek a városnapok?
A.E.  Elõzetes számítások szerint körülbelül 250 millió régi lejbe került a városnak a hétvégén megrendezett város ünnep, amely a “hagyományaihoz híven” idén is hatalmas esõzéssel köszöntötte a mulatni és enni-inni vágyókat Baróton. Úgy látszik valamiért neheztelnek ránk az égiek, hiszen amíg az elõzõ évkben csak a város központját árasztotta el a szagos-vizes égi áldás, mostanra árvízet is zúdított ránk.
Az igen ázottra sikeredett megnyitót követõen, városunk polgármestere köszöntötte az összesereglett kevés választópolgárt, és meghívott vendégeket. A napokat egy spontán ünneplési lehetõségnek nevezte, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelõ programot. Mivel Barótnak nincsenek úgynevezett ünnepei, ezért egyre inkább szükség van az ilyen rendezvények megszervezésére, a város így talán megtalálhatja egyéniségét. A  szakadó esõ és a Barót vizén levonuló árhullám azonban szó szerint elmosta a népünnepélyt.
Szórakozás helyett inkább segítsenek!
Szombaton reggel ismét esõs napra ébred a város, ám ezúttal nem a városnapok által kínált programok voltak a legizgalmasabbak.
Híre ment, hogy árad a Barót vize, a patak mellett lévõ utcákat veszi fel a víz. Így bámészkodó akadt bõven, akik telefonjaikat szorongatva sûrûn fotózták az ott lezajló nem mindennapi eseményeket.
Az egyik homokzsákot töltõ helyen keserûen meg is jegyezték, “kell is nekünk ide ünnep, nem szórakozni kéne most, hanem segíteni”. Azonban a kutya sem kérdezte meg senkitõl, – bár a kavargó vízen jól látszott, itt hamarosan baj lesz – , hogy mire van szüksége az embereknek, bulizni érdekesebb volt. Amíg egy része az embereknek mulatott, addig a másik fele némán az egyre növekvõ árhullámot nézte tehetetlenül, tapsolni senkinek nem volt kedve itt, s a hajnali árhullám még ezután következett...
A helyzet vasárnap sem lett sokkal jobb
A lassan apadó víz egyáltalán nem derítette jobb kedvre az embereket, sajnos az okozott károk igazán csak most kezdtek mutatkozni, miközben kint a központban volt fõzõ és gyorsasági verseny, felléptek Kozsó és az Ámokfutók, valamint a sepsiszentgyörgyi nemEZ együttes.
Tûzijáték nélkül
Az utolsó nap azonban kurtára sikeredett, amire a központba látogatók igazán kikapcsolódhattak volna, már vége is volt mindennek. A tûzijáték nélkül (ennek az árát az árvízkárosultak megsegítésére szánták a szervezõk) utolsó felvonásként néhány idegen árus méltatlankodásainak visszhangjában zárult a tizenkettedik Barót-napok.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 672. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.