Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.05.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 666. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.05.21. Közélet

 Az élet a legnagyobb örömünk forrása. Egy kerékhez hasonlítható. Minden ember élete egy kör, egy kerék. Az öregedés e kerék forgása, fokozatos beteljesedése az élet körének. Az idõsödést nem kell elrejtenünk, vagy letegadnunk. Az öreg emberek jelenléte nélkül  megfeledkezhetünk arról, hogy korosodunk.
A bibarcfalvi Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület ujabb élménnyel lett gazdagabb. 2010. május 13-17 között az Apaj-i (Magyarország) Tavaszváró Nyugdíjas Egyesület  meghívására  részt vettünk a Nemzetközi Nyugdíjas Egyesületek  találkozóján. Betekintést nyertünk egymás kultúrájába hagyományaink tükrében. Egyesületünket 15 személy képviselte. Kulturális mûsorunkkal a Fonót elevenítettük fel, helyi jellegû népdalokkal és háromszéki néptánccal  ékesítve.A népdal, a néptánc a kultúra idõtálló és idõtlen értéke népünknek, egykori és mai önmagunk része. Büszkén dicsekedhetünk azzal,  hogy legnagyobb sikert ért el csapatunk.
A nagyszerûen megszervezett rendezvényen több mint 700 fõ vett részt, 45 nyugdíjas egyesület határon belül és határon túlról. A szeszélyes idõjárás ellenére gyönyörû tartalmas eggyüttlét volt. Közel 700 vendéget látott  el az Apaj-i Tavaszváró Nyugdíjas Egyesület, kulturális programmal, kolbász kóstolóval, marhapörkölttel, disznótoros vacsorával, és nem utolsó sorban nagyon nagy szeretettel. Megismerkedtünk a Kárpátaljáról érkezett Munkácsy, illetve a Técsõ-i Nyugdíjas egyesületek képviselõivel, akikkel egy a sorsunk a sorstalanságunkban.
Novák Pál úr, Apaj község polgármestere, köszöntõbeszédében így fogalmazott: „Köszöntöm a magyarságot, mely szívükben és szívünkben  lakozik. Mely új barátságokat szõ nyugdíjasaink között, és minket is új gondolatokkal gazdagít. Tegnap este megtanultam, hogy Ukrajnában azt mondják, a magyar olyan mint a fû, este  letapossák, reggelre mégis kiegyenesedik, új erõvel megerõsödve tovább él.” Ezt a gondolatot tegye minden jó érzelmû ember élete mottójává.               
 Tordai Iluska


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 666. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.