Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.03.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 658. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.03.26. SportKevés a fiatal horgász
A.E. Megtartotta év eleji ülését a Rika Sporthorgász Egyesület, ahol többek között a tavaly évi beszámoló mellett, a jelenlévõk meghallgatták és megszavazták a cenzorbizottság jelentését, a 2009-es év költségvetést, és a 2010-es esztendõre betervezett pénzügyi mozgást, valamint az idei éves programot, de alapszabályzat modósítás is történt az egyesület statutumában. Marian István elnök elmondta, hogy  tavaly 317 tagjuk volt, amelybõl 67-en más megyébõl jöttek, 250-en pedig Kovászna megyébõl váltottak engedélyt. Ez a következõképpen oszlik meg  Erdõvidéken:156 Barót, 26 Köpec, 15 Felsõrákos, 11 Miklósvár, 11 Nagyajta, 7 Bibarcfalva, 6 Nagybacon, 4 Vargyas, 2 Bodos, 1-1 horgász van Bölönbõl, Olasztelekrõl, Kisbaconból, Száldobos, Füle és Bardoc. Az egyesület tavalyi bevétele 101 ezer 547 lej volt, a megvalósítások 99.522 lejre rúgtak, tehát közel kétezer lejes nyereséggel zárták a tavalyi évet, amit az idén nagyon hamar el is költöttek, hiszen több mint három hónapja a Pompaházi tavon semmilyen aktivitás nem volt, a jég és a fagy miatt nem tudtak horgásztatni. A környék tavaiba összesen 5094 kg halat tettünk, (kárászt, pontyot, amúrt, és dévérkeszeget). E mellett olyan eredményeket értünk el a tavaly, hogy ha az idén is ilyet tudunk teljesíteni akkor nagyon, de nagyon elégedettek leszünk.
   Sajnos nincsen 18-22 év közötti horgászunk, ami elég szomorú, hiszen ebben a kategóriában nem is tudtunk versenyzõt felállítani. - összegez Marian István. Kiss Ferenc felolvasta a cenzorbizottság jelentését, aki elmondta, jováhagyta az Egyesület pénzügyi tevékenységét. Akárcsak tavaly, az idén is hét verseny van kilátásba, melybõl kettõt már áprilisban lebonyolítanak, az egyiket április 11-én, a másik április 24-én lesz, egy házi rendezésû páros bajnokság, akárcsak tavaly októberben. Az idei költségvetés tervezet 86.100 lej, amelybõl 42.000 lejt tesz ki a halvásárlás, már a márciusi hónap folyamán akarnak telepíteni 1500 kg halat, amibõl 800 kg amúr, 700 kg kárász, az idén is megközelítõleg öt tonna halat akarnak a tavakba beletenni. Marian István elmondta, hogy sajnos a tavaly is amikor a miklósvári tavakba telepítettek (Gyuri-bá, Jegenyés)  vagy a köpecbányai illetve a Pompaházi II (Szaros) azzal a jelenséggel találkoztak, hogy nyomban megkezdõdött a hálózás ezeken a tavakon. Biró Péter és Mihály Gábor horgászok egy nap alatt 9 hálót szedtek ki. Oda jutottak, hogy már a pompaházi tavat is le kezdték hálózni, négy nap leforgása alatt 5 db hálót szedtek ki az õrök. Hogyan lehetne visszaszorítani a húshorgászatot?
   Több horgász panasszal fordult a Rika vezetõségéhez, azt szeretnék, ha bevezetnének egy halfogási korlátot, és egy bizonyos mennyiség után ne lehessen tovább horgászni, olyan esetekrõl is tudnak, hogy egy nap alatt húsz kg paducot fogtak ki, gereblyézik, írtják is rendesen, és nem ágostonfalviak, megtörténhet, hogy Rika horgászok a tettesek, olyan személyek, akiknek engedélyük van, és tudják, hogy mi a törvény.
   Akiket elkapnak, azokat tiltsuk ki, kerüljenek egy fekete listára, hogy többé ne tudjanak törvényesen horgászni! - fogalmazták meg a jelenlévõk. Az engedéllyel kapcsolatosan Málnási Csaba felhívta a figyelmet, hogy az AJVSP-nél az engedély nem tartalmazza a hegyi és sík vizen való legális horgászatot, így a hatvan lejes engedély után ezt még ki kell fizessék, és ezért külön utána kell járni személyesen, amíg a Rikánál kiváltott engedélyek ára tartalmazza úgy a hegyi, mint a sík vízen való törvényes horgásztatást.
FELHÍVÁS! A Rika Sporthorgász Egyesület vezetõsége értesít minden horgászt, aki 2010-es évre kifizette a tagságot, hogy a horgász engedélyek felvehetõek reggel a Bánya Irodánál, és a Cola bárból délutánonként.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 658. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.