Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.03.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 658. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.03.26. KözéletKivonult az RMDSZ frakció
A.E. Rendkívüli tanácsülésre hívta össze  a városatyákat, március 25-én Barót város polgármestere, a napirendi pontok között, szerepelt az alpolgármester újbóli leváltása is.  Az ülésen jelen voltak RMDSZ részrõl: Pál Szilágyi Zoltán, dr. Ágoston István, Szabó Péter, Benedek Csaba, Józsa József, Lázár Kis Barna, a függetlenek közül egyedül csak Albert Dénes tartotta fontosnak, hogy megjelenjen, az MPP frakció részérõl: Szabó Miklós, Márton István, Vass Csilla, Kolumbán Zoltán, Csiki Béla. Bán István alpolgármester is tiszteletét tette az elöljáró által összehívott rendkívüli tanácsülésen.
A városatyák többek között a legeltetés megszervezése felõl döntöttek Barót területén, de elfogadták a miklósvári kultúrotthon a hivatal által elõterjesztett aktualizált költségeit is, ami körülbelül 906 ezer lejbe kerülhet. Barót részt szeretne venni egy kormányprogramban amely az alternatív energiaforrások elõállításáról és fenntarthatóságáról szól. Ehhez a pályázathoz azonban szükséges egy elõtanulmány elkészítése is, ami hozzávetõlegesen 8700 lejbe kerülhet. Tulajdonképpen ez egy bioenergetikai erõmû felépítését szorgalmazná városunk területén., amely a mi esetünkben villanyenergiát termelne, amit a közvilágításában, valamint a közintézmények áramfogyasztásait pótolná. A pályázat költségeit 98%-ban a kormány fedezi, az önrész csupán 2%-os.
A két napirendi pont elfogadása után, a polgármester beszámolója következett. Az elöljáró felhívta a jelenlévõ tanácsosok (a helyszínen kapták kézhez a nyomtatott verziót. szerk.megj.) figyelmét, hogy “ez a beszámoló nem a teljesség jegyében született meg, láttam már ennél sokkal rosszabb beszámolókat, de sokkal jobbakat is. Tartalmaz olyan dolgokat, amelyek az önök számára köztudottak, ám vannak meghökkentõ dolgok is benne”. A rendkívüli csak ezután következett, az alpolgármester leváltását szorgalmazó határozat. Az elöljáró újból felsorolta miért gondolja úgy, hogy Bán István alpolgármesternek mennie kell. Nem lehet megengedni, hogy valaki úgy vegye fel a fizetését, hogy közben nem dolgozik, ez nem egy fegyelmi eljárás, hanem a város érdekeit szolgáló határozat - vélekedett Nagy. Ezzel a gondolatmenettel Vass Csilla tanácsosnõ MPP is egyetértett, nem érti hogy miért tartanak a pozíciójában olyan embert és fizetnek évente közel 40.000 ezer lejt, aki nem végzi feladatát, ráadásul ezt az adófizetõk pénzén. “Felháborodásomat fejezem ki, az RMDSZ tanácsosai elõtt, hogy olyan valakit támogatnak, aki a város pénzén lop” - fogalmazott.
Az RMDSZ frakció kijelentette, hogy ebben a kérdésben már két héttel ezelõtt döntés született, akkor a tanácsosok titkos szavazás útján kinyilvánították akaratukat miszerint Bán István tekintik tovább is Barót város alpolgármesterének. Ezért kijelentették, hogy a frakció ebben a kérdésben nem nyilvánítja ki többé akaratát, vagyis a szavazáson nem vesz részt. Ezt követõen az RMDSZ- es tanácsosok kivonultak az ülésterembõl. Miközben a polgármester újból megígérte a következõ ülés elsõ pontja Bán István leváltása lesz.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 658. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.