Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.03.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 656. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.03.12. Aktuális hírek

 Erdélyben is az MTV a legkedveltebb közszolgálati médium a romániai televíziós piacot elektronikusan mérõ TNS 2009-es adatai alapján. A teljes magyar közösség tévézési szokásait reprezentáló adatokból az derül ki, hogy a legtöbbet az RTL Klub adását nézik a határon túl is. A Magyar Televízió büszke a határon túli magyarság körében - fõleg az elmúlt fél évtizedben elért eredményeire. Az MTV vezetése nagy súlyt fektetett a nemzeti fõadó kárpát-medencei foghatóságának elterjesztésére, a mûsorok színvonalának javítására és a kommunikációra. www.mtvzrt.hu

 2010. március 5 – 7-én  Gyergyószentmiklóson tartották a Salamon Ernõ Elméleti Líceumban a Hermészkedõ Irodalmi Vetélkedõ országos szakaszát, amelyen a Baróti Szabó Dávid Középiskolát öt diák és két tanár képviselte. Az egyéni versenyen Cséki Leóna (X.D) és Gál Enikõ (XI.B) III. helyezést értek el, elõbbi a Korunk folyóirat különdíját is elnyerte, a csoportos versenyben pedig Soós Tünde (XII.B) csapata I., Gál Enikõ csapata II. helyezést ért el, a Sándor Anikó, Veres Krisztina és Cséki Leóna csapata dicséretben részesült. A baróti diákokat Csog Orsolya és Kékesi – Keresztes Lujza tanárok készítették fel. A vetélkedõt, amely  megkapta a hivatalos tantárgyverseny rangját, idén is támogatta a romániai oktatási minisztérium. A résztvevõk két elõadást is meghallgathattak, valamint részt vehettek a Látó folyóirat szerkesztõinek bemutakozóján is.

Szombaton – március 6-án – szervezték meg Sepsiszentgyörgyön a Váradi József  I-VIII. osztályos Iskolában a megyei Technológiai Ismeretek Olimpiáját. A megyébõl 15 iskola nevezett be Szentgyörgyrõl, Bodzafordulóról, Szitabodzáról, Kézdivásárhelyrõl, Bardocról, Kovásznáról és Barótról a Gaál Mózes I-VIII. Osztályos Iskolát 5 tanuló képviselte. 76 tanuló versenyzett elméletbõl és gyakorlatból, melyen a tanulók alkotókészségét is értékelték. Barótról mind az 5 tanuló jól bizonyított, és  szép eredményt ért el úgy elméletbõl, mint gyakorlatból, bebizonyítva kreativitásukat is. Farkas Boglárka a VII.E osztályból II. díjas lett, Biró Réka a VI.C osztályból, Györfy Hajnalka a VII.D osztályból, Kolumbán Ildikó az V.B-bõl és Kádár Attila az V.C osztályból dicséretben részesültek. Felkészítõ tanáruk: Antal Izabella.
Gratulálunk mindannyiuknak, kívánva további szép eredményeket minden tevékenységükhöz.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 656. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.