Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.02.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 653. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.02.19. Közélet

Mitõl bûzlik a baróti vízszolgáltató?
H.F.A. A Baróton vizet szolgáltató Közüzemek Rt.-t megszüntették, de azzal még a probléma nem oldódott meg, sem a volt alkalmazottak nem kapták meg az elmaradt fizetéseiket, holott a megyei tanács pénzt adott e célra a baróti polgármesteri hivatalnak, sem pedig a polgármester kezdeményezésére létrehozott Igazgatóság jóvoltából nem kerül a csapokból tiszta víz a pohárba. Hogy miért? Azt nem tudjuk, nem szabad tudjuk. Mit követeltek a városháza gyûléstermében összegyûlt Vízszolgáltató Igazgatóság munkásai folyó év február 5-én? Mi történt a volt környezetvédelmi miniszterrel, Korodi Attilával aláírt sok milliárdos szerzõdéssel? Miért bûzlik alkalmanként a városszéli ülepítõ?  Miért mocskos gyakran az állítólag iható csapvíz? Miért jön fel esõzéskor a csatornákból a városközpontban is a szennyvíz? Hány szerzõdést kötöttek a fogyasztókkal, és hányan nem fizetik a szolgáltatást? Miért van szüksége jogtanácsosra a vízszolgáltatónak? – tettük volna fel a kérdést, azonban Bocz Béla adminisztrátor nem mert, nem tudott vagy nem akart megfelelni. A válasza támadó álláspontról a védekezõig ingadozva rövid és félreérthetetlen volt. Hol azt mondta, hogy lapunk lejárató hadjáratot folytat ellenük, és rágalmazó írásokat közöl róluk, hol pedig azt, hogy nem õ az illetékes információkat, adatokat nyújtani, a polgármester jobban tudja a dolgokat.
A városvezetõ azonban többszöri megkeresésünkre sem volt hajlandó szóba állni velünk.
Bocz végül annyit elismert, hogy a vízszolgáltatónál vannak bajok. Lehetnek is, ha a múlt évi költségvetés kiegészítésbõl, az adófizetõk pénzébõl kapott az igazgatóság két milliárd lejt, a városi tanács pedig a vízárat is megemelte tavaly. A legutóbbi tanácsülésen is kérték, számolnának be részletesen a Vízszolgáltató Igazgatóság helyzetérõl, azonban amint kiderült, a számonkérés csak a polgármestert illeti meg, nem pedig az adófizetõket képviselõ tanácstagokat.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 653. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.