Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.02.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 653. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.02.19. Aktuális hírek

Oktatási támogatás
Április 30-ig küldhetik el pályázataikat azok a szülõk, akik nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást igényelnek gyerekeiknek. A támogatás a Romániában magyarul tanuló kiskorú, vagy 18. életévét betöltött, de még középiskolás gyerek után kérhetõ. “Szülõföldön magyarul” hallgatói támogatásban részesülhet az az egyetemista is, aki Romániában mûködõ felsõfokú intézményben egészben vagy részben magyar nyelven folytatja tanulmányait. A pályázati ûrlapokat mindenki azon a településen kell igényelje, amelyiken lakik, Baróton az RMDSZ irodában (a bányairoda földszintjén), míg a többi erdõvidéki településen a helyi RMDSZ elnököknél.

Rock stage 2010
A nagy népszerûségnek örvendõ „Dark River Rock Fest” új elnevezése, mert idén új helyszínen, Sepsiszentgyörgy határában, a 4-es km-nél lesz megrendezve május 14-15. között, mivel több visszajelzést kaptunk, hogy Setétpatak-ot nagyon nehezen lehetett megközelíteni és a térerõ hiánya miatt a kommunikálás is lehetetlen volt.
Az új elnevezés és az új helyszín ellenére marad a megszokott színvonal és a tartam, naponta több neves magyarországi mellett teret kapnak a hazai együttesek is, már most rengeteg zenekar jelezte részvételi szándékát.
A már hagyományt teremtett Tehetségkutató Verseny is megrendezésre kerül, idén is komoly fesztiválokon való fellépési lehetõségeket, valamint egy erdélyi és egy magyarországi nemzetközi zenei táborborokban való részvételek kerülnek kiosztásra a fiatal, kezdõ zenekarok között. Több információt a Fesztiválról és a Tehetségkutató Versenyre való jelentkezés feltételeirõl itt olvashattok:
www.rockstagefest.mlap.hu
www.erszi.uw.hu

Meghívó
 Dr. Bán István meghívására március 3-án a kolozsvári székhelyû Goodwill Consulting pályázati tanácsadó iroda elõadást tart Európai Uniós és nemzeti pályázati lehetõségekrõl. Tiszteletbeli meghívottként interaktív elõadást tart Dr. Kovács Liciniu-Alexandru mérnök, egyetemi tanár, Babeº- Bolyai Egyetem Kolozsvár.
Az elõadás tartalmából:
- turizmus – Erdély turisztikai fejlesztése, vissza nem térítendõ támogatások felhasználásával
- mezõgazdaság – befektetések, új egységek létrehozása vidéken
- vállalkozásfejlesztés – új cégek létrehozása, eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés pályázati pénzekbõl


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 653. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.