Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.10.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 586. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.10.31. Aktuális hírek

A november elején kezdődő választási kampányra való tekintettel a rendőrség felhívja a lakosság, a választópolgárok figyelmét, hogy a választási hirdetések, illetve plakátok megrongálása, letépése, összefestése a törvény értelmében kihágásnak minősül, és 1000-től 2000-lejig terjedő pénzbírsággal büntethető. A  hivatalosan plakátolásra kijelölt helyeket a rendőrség figyelni fogja.

Október 20-án éjjel, 2:20 órakor a 112-es segélyhívó számot hívva, D. A. felsőrákosi lakos értesítette a baróti rendőrséget, hogy miközben Felsőrákoson az apósánál tartózkodott tetten érte Sz. A. uzoni lakost, aki a ház udvaráról el akarta lopni az autót. Miközben D. A. próbálta megakadályozni a lopást, a tettes erőszakosan lépett fel ellene, és bántalmazta a tulajdonost. Az értesítést követően a rendőrök a helyszínre siettek, és elkapták az elkövetőt. A tettes ellen, aki szabadlábon védekezhet, eljárást indítottak erőszakos lopás vádjával.

Október 21-én, 15:20 órakor Baróton a Kossuth Lajos utcában ellenőrzést tartott a rendőrség közlekedésrendészeti osztálya. Az ellenőrzés során megállítottak egy Bukarestben bejegyzett személygépkocsit, amelyet S. D. 34 éves Prahova megyei lakos vezetett. A sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy otthon felejtette jogosítványát, ám miután az adatbázisban leellenőrizték, kiderült, hogy az illető nem rendelkezik semmilyen típusú hajtási engedéllyel, amit utólag beismert az autóvezető. Eljárást indítottak ellene hajtási engedély nélküli,  közutakon való vezetés  vádjával.

Október 25-én éjjel, 1:20 órakor ellenőrzés céljából a baróti kórház előtt a rendőrség megállított egy Kovászna megyében bejegyzett személygépkocsit, és igazoltatták az autóvezetőt. Mivel L. V. baróti lakos, az autó kormánya mögött erős alkoholszagot árasztott, a rendőrök szűrést végeztek, majd miután a műszer 0,59 mg/l alkoholt mutatott, vérvételre kísérték a baróti kórházba. A sofőr ellen eljárást indítottak közutakon való ittas vezetés  vádjával.

Október 26-án 19:45 órakor Barót és Olasztelek között autóbaleset történt, melynek során könnyebb anyagi károk keletkeztek. Két autó balesetezett, egy Hargita megyében ideiglenesen bejegyzett, amelyet N. Z. 21 éves erdőfülei lakos vezetett, és egy Kovászna megyében bejegyzett, amelyet B. Z. A. bardoci lakos vezetett. A kivizsgálás során kiderült, hogy az ideiglenesen bejegyzett autó forgalmi engedélye október 21-én lejárt. Az autóvezető ellen eljárást indítottak be nem jegyzett, és hamis rendszámtáblával rendelkező személygépkocsi közutakon való vezetése  vádjával.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 586. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.