Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.02.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 651. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.02.05. Aktuális hírek

 Nagybacon  Kusztos Ferenc életének 80. évében 2010. január 30-án elhunyt.
Baló Andrásné szül. Németh Berta életének 89. évében 2010. január 29-én elhunyt.

 Erdõfüle  id. Lõrincz Lajos életének 79. évében 2010. január 31-én elhalálozott.

 Bodos   Életének 89. évében elhunyt Dávid Vilma.

Az egyetemes imaheti istentiszteleteket az olaszteleki egyházközségben január 25-30 közti napokon vendéglelkipásztorok szolgálatával megtartották. Szolgálatot végzett Nagy Károly Kázmér Nagyajta, Nagy Károly Köpec, Nagy János Hídvég, Kozma Albert ifj. unitárius Bölön, Bálint Csongor Mikóújfalu, Ráduly Baka Zsuzsa Erõsd.

 Barót  Baptista Gyülekezet: 2010. január 28-án Virág Margit testvérnõnket az Úr hazaszólította. 30-án a baróti temetõ kápolnájában az Ézsaiás 46,3-4-bõl, majd a nagybaconi temetõben az 1 Korintus 15,53-58-ból szólt az Isten vigasztaló igéje a népes gyülekezethez. Isten vigasztalását kívánjuk a gyászoló család részére.

Hétrevaló
Uram! Az a törvény, melyet minden földi rendnek az alapjaként adtál, tudjuk, hogy a Te kézjegyedet hordozta, s arra szolgált, hogy tökéletessé, teljessé tegye életünket. Sajnos, emberi szívünk ezt el nem bírhatta, csupán a zûrzavart fokozta, mert egyre csak azon keseregtünk: mit tegyünk – vagy mit ne tegyünk? Ki ennek a megmondója? Mintha még több haragot, rendellenességet szórt volna szét bennünk és körülöttünk, hiszen elõírásokba beleszorítani életünket Te is tudod, nem lehetett. Ma, ha csak egyet is betarthatnánk, büszkén keresnõk tekinteted, hogy mondj dicséretet reánk, holnap viszont már tíz ellen vétenénk és félelmünkben elbujdosnánk Elõled. Emberi módon – Mózes által – jött a Törvény, de azt örömmel megélni és tökéletesen betölteni csak Fiadnak volt lehetséges. Õ az, Aki akaratodnak mindenben eleget tett, s Törvényedet a mennybéli szeretet tartalmával gazdagította, hogy ne parancsra, hanem a kegyelem vonzó ereje által járhassunk mi is kedvedre. Gyarló emberi érdemek – ha lennének is – eltörpülnek Hozzá mérve, s így, ha Õt mi befogadjuk, Benne jutunk teljességre. Ámen.
(Jan. 1, 17)


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 651. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.