Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.01.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 649. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.01.22. Közélet2010. január 16-án, pár nappal a Magyar Kultúra Napja (január 22.) elõtt a kisbaconi ifisek színdarabokat adtak elõ az új fénytechnikával ellátott kisbaconi kultúrotthonban. A közel két hónapos felkészülés során Kolcza Judit tanítónõ a darabok rendezõjeként igazgatta az amatõr színjátszók lépteit, mozdulatait, gesztusait, kifejezéseit. Benedek Márta, a Bodvaj Egyesület elnöke köszöntötte a százötven fõs közönséget, hangsúlyozván, hogy a színház világában - és így az este Kisbaconban is - ha a szereplõktõl nem a jól ismert gesztusokat, nyelvezetet, modort, jellemet látjuk viszont az nem jelent mást, minthogy jól játszanak, komolyan veszik a feladatot. Elsõként Rejtõ Jenõ Herkules bonbon címû egyfelvonásos bohózata került elõadásra. A bohózatot három Tomcsa Sándor darab követte: Papa, mama meg a bébi, Fiú vagy leány és Örvendetes járvány.
A színdarabok közötti szünetben Lakatos Andrea egy magyar slágerdalt adott elõ. Az elõadás végén Keresztes Béla az összes ifis nevében köszönetet mondott Kolcza Judit taní--tónõnek a kitartó tanításért, a hasznos tanácsokért, az együttjátszás lehetõségéért. A közönségnek láthatóan jó élményt nyújtott az elõadás, tapsaikkal gyakran biztatták a szereplõket. Az elõadás utáni bál a szereplõk táncával vette kezdetét. A báli jó hangulatért a táncos lábúak mellett a sepsiszentgyörgyi Semafor együttes gondoskodott. Köszönet a rendezvény támogatóinak: Kisbaconi Közbirtokosság, Bodvaj Egyesület, Németh Erzsébet.
   Kép és szöveg: www.kisbacon.hu


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 649. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.