Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.01.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 648. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.01.15. Közélet

Valami nincs rendben...
 Egy fél éve vagyok Kolozsváron egyetemista, ami elég sok utazást von maga után. Az elején még minden simán ment, felültünk a személyvonatra, félúton átváltottunk, majd leszálltunk a „kincses” városban. Hat óra utazás egy zötyögõ vonaton önmagában sem egy leányálom, és erre még rátesz egy lapáttal az utóbbi napokban történt események sorozata.
Karácsony elõtt hazafelé készülõdtem, és mint mindig, az internetrõl választottam volna járatot, de feltûnt, hogy egyetlen vonat áll meg Ágostonfalván, egy gyors. Megváltoztatták a menetrendet, a járatokat, így mindenki, aki Ágostonfalva fele tartott, ezen az egy vonaton kényszerült utazni. A visszaúton is ez vár az utasokra: egy zsúfolt vonat, amelyen alig van állóhely is. Nem volt más választásom, ezzel a vonattal kellett volna visszautazzak, de utazásom elõtt egy nappal kiderült, hogy nem adnak el több jegyet, mert már minden hely foglalt. Hogy idõbe visszaérhessek a másnapi óráimra, kénytelen voltam Brassóba menni más járatért, ami ugyan áthalad egy óra vonatozás után Ágostonfalván, de nem áll meg. A pénztárnál nyugodt lelkiismerettel kértem a jegyet, gondolva, hogy biztos hely vár rám. Sajnos tévedtem: ez a vonat is tele volt, így a hat órás úton végig álltam egy szûk folyosón, ahol tíz percenként valaki az ablakra szorított, mert wc-re ment.
Nem tudom mi volt az oka ennek a változásnak, de sok ember utazását megnehezítette. Az még nehezen, de elfogadható, hogy nem állnak meg nálunk a vonatok, de azt már végképp nem értem, hogy Románia egyik nagy városából a másikba egy gyorsvonattal miért nem lehet kényelmesen, nyugodtan, és normális körülmények között utazni. Remélem ez a probléma nem végleges, és minél hamarabb megtalálják a megoldást, mert itt valami tényleg nincs rendben.           
  Lázár Szilárd


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 648. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.