Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2010.01.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 648. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2010.01.15. KözéletDalcsoport és zongora óra
H.F.A. Kiegészítõ tevékenységként, de annál nagyobb lelkesedéssel vezeti Oláh Román Ida korrepetitor a baróti Tanulók Klubjánál a dalcsoportot és a zongoraórákat. „Három éve, amikor a néptánccsoport mûsorához énekhangra volt szükség, döntöttük el a próbák alatt, hogy dalcsoportot hozunk létre. Jelen pillanatban 28 gyereket oktatok, lejárok az iskolába, mert a Klubnál olyan zsúfolt a program, hogy nem férünk el. A zonkorórákat már nem is tudom, hogy mióta oktatom, talán több mint tíz éve, itt 4 gyerekem van.” – tájékoztatott Ida néni, aki úgy véli, ma már a gyerekek mindent tálcán várnak, kevesebb munka nélkül, õ mégis fontosnak tartja a lelkük finomítását, a zenei tudás megalapozását. Mindkét csoport repertoárját inkább a népdalok és az alkalmi dalok teszik ki, rendszeresen fellépnek a Tanulók Klubja karácsonyi és évzáró mûsorain.
A dalosok olyan eredményekkel is büszkélkedhetnek, mint a 2008-as Megyei Népdalverseny, ahol egyéniben Bocz Réka és Rabocskai Zsófia 3. díjat, tavaly pedig ugyanott 2. lett Oláh Kátai Kinga. Az intézmény adminisztrálását is ellátó korrepetitor örömmel adja tudtunkra, hogy több olyan tanítványa is van, akit sikerült megfertõznie a zenével, és ma már tovább tanulnak zeneiskolában, de a kolozsvári konzervatóriumon is.
A II – IV. osztályosokból álló dalcsoport az iskolai órák után gyakorol a tanteremben, a zongorások pedig a délutáni órákban a Tanulók Klubjánál.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 648. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.