Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.10.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 586. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.10.31. MagazinA kínai asztrológusok a holdévek szerint határozzák meg a csillagjegyeket. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy teljes ciklus 60 évig tart, s az egyszerűbb ciklusok öt elemmel vannak kombinálva: fémmel, tűzzel, földdel, vízzel és fával. Az állatövi jegyeket ezekkel kapcsolják össze, s minden elemnek van egy uralkodó bolygója. Rendelkeznek pozitív, illetve negatív sugárzással, Yang-gal és Yin-nel, ami egyben a hím és nőnem megfelelője is.
MAJOM (1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992):
Kiválóan értenek hozzá, hogy felhívják magukra a figyelmet. Tele vannak vállalkozó kedvvel, mindig mozgásban vannak. Keveset törődnek azzal, hogy mások miként vélekednek róluk. Általában magukkal vannak elfoglalva. Beérik kevés alvással, szenvedélyes dohányosok és szeretik az alkoholt minden mennyiségben. Elképesztően mozgékonyak és dinamikusak, nem akarnak és nem is tudnak mások lenni. Mellettük nem unalmas az élet. Jó barátok, vidámak, és fogékonyak a tréfára. Értelmesek, tehetségesek, okosak, de gyakran lusták, felületesek és borzalmasan megbízhatatlanok. Későn házasodnak, nehezen adják fel függetlenségüket. Hajlamosak a hűtlenségre, a szerelmi bánat nem igazán töri le őket. Ezért komoly sebeket ejthetnek másokban. A Majom semmit nem vesz komolyan, játéknak véli az életet. Szívesen választ játékkal összefüggő munkát. Ideig-óráig jó bajtársak, de aztán hirtelen eltűnnek. Egy új, érdekesebb barátért elfelejtik a régit. Ezt pedig úgy állítják be, mintha a másik lenne érte a felelős. Sokszor túlzásokba esnek, néha füllentenek. Azt teszik, amiben kedvüket lelik, még ha ez nem is mindig szabályszerű. Nem lehet velük sokáig haragot tartani. Igazi egyéniségek. Olyan partnerre van szükségük, aki kissé fékezni tudja vállalkozó kedvüket. Figyelem! Ne zárjuk őket ketrecbe, hagyjuk beszélni, terveket kovácsolni, s a kis játékaikkal játszani! Csak akkor lépjünk közbe, ha komolyra fordul a dolog meggondolatlanságuk miatt. Álmodozók, de fontos céljaikat képesek megvalósítani. A Majom-nő hangulatember, érzelmileg felületes. Az együttérzés és a lelkiismeret furdalás teljesen idegen tőle.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 586. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.