Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.11.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 641. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.11.27. Aktuális hírek


 Nagybacon  Bálint Anna született Borbély életének 92. évében 2009. november 24-én elhunyt.

 Bodos  2009. november 21-én keresztségben részesült Gálicza Eliza, a Gálicza Elemér Csaba és Rebeka Enikõ Ibolya kislánya.

Hétrevaló
Istenünk! E világ urai jönnek és mennek..., de az az Úr, akinek uralma örök és akirõl azt halljuk, hogy visszajön, lelkünkhöz egyre közelebb kerül. Kilátásaink sötétek, mégis csupán a földet nézzük, a földi eseményekre figyelünk, abban a reményben, hátha csoda történik, és emberek által nyerünk segedelmet. Tévedünk, mint annyiszor életünkben. Tévedéseink árát bizonnyal megfizetjük. Óh, de Urunk! Te tudod, hogy lelkünk mélyén akaratunk van a jóra, véghez vinni nincs erõnk. Ezért várjuk irgalmasságod égi követét, aki leveszi rólunk ezt a terhet, és megcselekszi velünk, hogy felfelé nézzünk az élet útvesztõiben. Látható valósággá lesz az örökkévaló Ige, testvér-testté a megváltó kegyelem. Áldd meg Igéd testtélételének titkát bennünk, hogy egyre több lélek higgyen Benned, békességet és megelégedést nyerve.
Adventi üzeneted által adj gyõzelmet azoknak, akik híven küzdenek, azoknak, akiknek ereje a Benned való hitben gyökerezik, azoknak, akiket nem lehet becsapni, akik nem emberek elõtt, hanem elõtted hajolnak meg, mert Te oldod meg kérdéseiket, Te ajándékozod meg õket az új kezdet lehetõségével. Égi világosság áradj földi sötétségünkbe, mert fogytán van a reménység és az egymást öldöklõ harcokban is végleg elpusztulunk, ha élet vizet nem hintesz reánk mennyei küldötted által. Ámen. 
(Zsid. 4, 16)


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 641. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.