Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.11.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 639. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.11.13. Aktuális hírek

 Az ifjúsági, nõszövetségi konferenciák után, a Kálvin-év jegyében, 2009. november 7-én, az erdõvidéki református gyülekezetek presbitereinek találkozójára került sor. Ezúttal az egyházmegye legkisebb lélekszámú gyülekezete – Bölön – adott otthont a konferenciának. A teljesen felújított templom most kicsinek bizonyult, hiszen 140 presbiter, valamint a gyülekezetek lelkészei hallgatták Isten Igéjét, melyet  Hegyi Dániel, magyarhermányi lelkipásztor hirdetett.
Istentisztelet után, Bíró Béla, az Erdõvidéki Református Presbiteri Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlevõket, rövid beszámolót tartott, a gondnokok találkozójáról, és az október elején Segesváron tartott  Erdélyi Református Egyházkerület Presbiteri Szövetség  ülésérõl. A hatékonyabb szolgálat érdekében 3 régióra való felosztást javasolt az elnök, az ún. Olt-mente, Kormos-mente, és Bacon-környéke. Idõközönként az ezekhez a régiókhoz tartozó gyülekezetek presbiterei találkozókat szervezhetnek  a közös gondok megbeszélése érdekében. A javaslatot elfogadták a jelenlevõk.
Két elõadás is elhangzott a konferencián, elõbb Akácsos Pál, bölöni presbiter beszélt A presbiter lelki arculatáról és felelõsségérõl a Szentírás tükrében, majd Bartalis Sz. Pál, szárazajtai lelkipásztor  Kálvin és Szervét címû elõadása következett. Fancsal Zsolt Gerõ  helybeli lelkész, az egyházközség és templom történetét ismertette, kitérve a 4 éve tartó, de immár befejezett felújításra is.
Sok megjegyzés, még több gyakorlati kérdés merült fel a hozzászólások rendjén, melyekre Nt. Nagy Károly esperes válaszolt.
A szíves vendéglátást Székely Miklós , fõjegyzõ köszönte meg a lelkes bölöni atyafiaknak.
 Berszán István, sajtófelelõs 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 639. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.