Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.11.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 639. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.11.13. Aktuális hírek

 November 5-én értesítették a rendõrséget, hogy harmadika és ötödike között ismeretlen tettesek Barót és Felsõrákos között kb. 250 méter telefonkábelt loptak el. Az ügyben kivizsgálás folyik lopás vádjával.

 November 8-án a baróti rendõrség közbiztonsági õrei miközben Felsõrákoson járõröztek, a Romtelecom tulajdonát képezõ telefondrótokat tartó oszlop közelében tetten érték Gy.G. 34 éves, és B.D. 17 éves bodoki, valamint F.C.D. 34 éves sepsiszentgyörgyi lakosokat, akik egy sepsiszentgyörgyi taxis cég tulajdonát képezõ Dacia Logannal megpróbáltak telefonkábelt lopni, de a rendõrség megjelenésére elhajtottak az autóval, a rendõrség késõbb megállította õket. B.D. és Gy. G. hamis személyazonosságot vállaltak, ezért a rendõrségre kísérték õket kivizsgálás érdekében. Kiderült, az ülések alatt egy fejszét, szõttes zsákokat és ruhadarabokat rejtegettek, valamint a csomagtartóban és az autóban több darab szigetelt rézdrótot találtak. A fent említett személyek három alkalommal követtek el telefondrót lopást október 15. és november 5. között.
Összesen 410 méter, a Romtelecom Rt. tulajdonát képezõ telefondrótot loptak el, ezzel hozzávetõleg 4100 eurós kárt okozva a cégnek, és megkárosítva a mûködõ telefonhálózatot is. A kábelt a mezõn elégették Oltszem közelében, és a rézmaradványokat különbözõ fizikai személyeknél értékesítették Brassóban 15 lejért kilogrammonként. A tettesek ellen folyik a kivizsgálás minõsített lopás, rongálás és hamis személyazonosság vádjával.

 November 7-én a nagyajtai rendõrök tetten érték N.L. 38 éves brassói autóvezetõt, aki Volkswagen Golf márkájú autójával hajtási engedély nélkül vezetett. Az autóvezetõ ittas állapotban volt, fiolával ellenõrizték, mely 60%-ban zöldet mutatott. A vérvételt az autóvezetõ elutasította. Bûnügyi dossziét állítottak ki a nevére.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 639. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.