Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.10.30.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 637. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.10.30. Aktuális hírek


 Erdõfüle  id. Nagy Fábián életének 85. évében 2009. október 26-án elhunyt.
  Magyarhermány  2009. október 24-én Gecse Zoltán evangélikus és Csog Edit református ifjú pár házasságot kötött.

 Bodos   Istentisztelettel egybekötve és úrvacsoraosztással rendezték meg a gyülekezet 70 éven felüliek vasárnapját. Az eseményt szeretetvendégség követte, megjelentek ötvenen.

  Köpec   Sólyom József unitárius és Csinta Szidónia református ifjú pár 2009. október 22-én házasságot kötött.

  Bibarcfalva   Szilágyi Eliza-Ráchel újszülött, a Szilágyi Sándor Róbert és Tordai Gabriella szülõk gyermeke 2009. október 25-én keresztségben részesült.

Hétrevaló

Felséges Istenünk! Feltétel nélküli bizodalommal valljuk, hogy Te nem késlekedsz felelni kérdéseinkre a mában sem, amiképpen tetted azt eleinkkel is, akik Szentlelked által vezéreltetve készséges szívvel fogadták, hogy fényhordozókká legyenek gyermekeid lelki sötétségében.
Teremtett világodban élni és hitben megmaradni nem könnyû feladat. A világban úgy vagyunk hívõ emberek, hogy mindanynyian valamilyen közösséghez tartozunk, ahol az egymással való egyetértés összhangja, abból a mennyei kinyilatkoztatásból nyeri erejét, melyet Szent Fiadban közöltél. A gonosz erõk örvendeznek az emberi, nemzeti, felekezeti szembeállításoknak, harcoknak és viszályoknak, mert így szétdobálhatják a hit és bizodalom lelki értékeit, kielégítve hatalmi vágyukat. Ezt a szembe állítást azonban nem táplálhatjuk. Nem válhat a kegyelembe fogadott fiaknak szolgálata az istentelen törekvések munkálójává. Atyai akaratodat és annak cselekvését hallhatóvá és láthatóvá kell tennünk a világban. Ahol érvényesül és értéket nyer akaratod az ember javára, ott mindig újjászületés van, legyen az akár vissza - vagy átalakítás következménye, mert nem a cselekvés milyensége vagy annak az elnevezése a fontos, hanem maga a tett.
Köszönjük Istenünk, hogy a célkitûzések megvalósításában, minõségi életvitellel, naponkénti bizonyságtétellel mi is részt vehetünk, hogy ne a hibás döntések okozta beteges tévelygések, hanem a Krisztusban megjelent igazság egészséges öröksége maradjon utódainkra. Ámen.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 637. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.