Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.10.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 634. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.10.12. Aktuális hírek

Középajta  özv. Zsigmond Istvánné Csinta Róza 82 éves korában 2009. október 5-én elhunyt.
id. Gáspár Gyuláné Hadnagy Rózália 62 éves korában 2009. október 5-én elhalálozott.
 Székelyszáldobos   2009. október 3-án Rózsa Anetta újszülött, a Rózsa Sándor és Szõcs Anna szülõk gyermeke keresztségben részesült.
 Erdõfüle   2009. október 3-án Csog Emõke újszülött, az ifj. Csog Demeter és Tóth Júliánna szülõk gyermeke keresztségben részesült.
 Bardoc   Tókos Mózes 55 éves korában elhunyt, temetése 2009. október 3-án volt.
2009. október 3-án keresztségben részesült a Kovács Eszter kisfia, Tóth Mihály.
Gáspár Ida szül. Varga 81 éves korában 2009. október 5-én elhunyt.
 Barót  Református Egyház: 2009. október 3-án a gyülekezet vendége volt a kálnoki református nõszövetség tizennyolc tagja. A közös bibliaóra után áttekintették a két nõszövetség munkáját.

Hétrevaló
Felséges Istenünk! Bûneink okozta rabságunk miatt, Szent Fiadat küldted a Golgotára, hogy önkéntes áldozatával szabadságot szerezzen nekünk. Ez a megszabadítás tesz képessé arra, hogy erõs hittel, bizakodó reménységgel töltsük be mindnyájan naponkénti kötelességeinket, megértve azt az egyszerû igazságot, hogy a szabadság oltárára oda kell áldoznia minden gyermekednek akár életét is, ha Te úgy akarod, és néped érdeke azt kívánja. Amit hõsök, áldozatok népe alatt értünk, annak egy hívõ és a megváltás tudatos elfogadásában élõ nemzetnek kell lennie, amely a nehéz próbák, veszedelmek idején képes kiszabadulni az önzés bilincseibõl s a közös jövendõ érdekében, a közös szabadságért, méltósággal hordoznia megpróbáltatásait. Csak így oldhatóak meg sors -  és életkérdéseink. Csak így foghatjuk meg egymás kezét, hogy jelképe legyen a testvéri összetartozásnak. Csak így érthetjük meg a történelem nagy emlékeztetõ eseményeit, népünk kálváriáját és Golgotáit, ahol nem szócsatákban zajlott a küzdelem, hanem az élet odaáldozásában. Urunk, tégy méltóvá bennünket, hogy a szabadság közkincsével  mi is élni tudjunk. Készséggel fogadjuk el Tõled nyert ajándékként, örömmel szolgálva vele, hogy ezzel is emléket állítsunk azoknak, akik minden elfogultságot, magánérdeket félretéve ez emberi jognak érdekében éltek - haltak. Ámen.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 634. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.