Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.10.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 633. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.10.02. KözéletÚjra temetõügyben
Sajnálattal és megdöbbenéssel hallgattam ismerõsömet, aki azt mondta el nekem, hogy vannak akik nagyon bosszúsak, és annyira haragszanak, hogy perelésre gondolnak, amiért a nyár folyamán temetõtakarítás alkalmával kivágták a saját ültetésû bokrát. Elismerem, jogos a harag, és az Erdõvidék szeptember 11-i számában elnézésüket, bocsánatukat kértem, hogy ha esetleg a munka hevében véletlenül kivágtunk egy saját tulajdonú bokrot. De szeretném biztosítani a haragos személyeket, hogy figyelmetlenségbõl, nem szándékos, rosszindulatú rongálásból történt a kivágás. Ezért most újból elnézést kérünk. Ha egy személy végezte volna a munkát, akkor most felelõsségre lehetne vonni, de sokan voltunk (mégsem elegen), és a láncfûrésszel dolgozók, akiket külön kértünk és fizettünk, a vastagabb törzsek kivágására, nem mindig voltak szem elõtt. Ahányan voltunk, annyifele dolgoztunk, ki ahogy tudott. Mellesleg megjegyezném, ha azok a személyek, akik most utólag reklamálják a bokrok kivágását, reagáltak volna az újságban közzétett felhívásainkra, és legalább egyszer eljöttek volna körülnézni, ha nem is dolgozni, és tiszteletüket tették volna közöttünk, megmutathatták volna, hogy – ezt kérem ne vágják ki.
Így megkímélhette volna magát az utólagos bosszúságtól és minket a bûntudattól, közben megnéztük a bizonyos bokrok maradványait, és mivel nem gyökerestõl tépték ki azokat, hanem csak rövidre vágták, már újra ki is sarjadtak. Jövõre biztosan újranõnek, legalább ötven nyolcvan centiméter magasra. Köszönjük szíves megértésüket.
Elnézéssel kell hogy kezdjem a másik témát is. Éspedig a temetõ garzonblokkol felõli kerítésének a megerõsítése hegesztése miatt. Elnézést kell kérjünk azoktól a fiatalemberektõl, akik azért bosszúsak és haragosak, mert az említett temetõkerítést, amelyet letéptek, vágtak, újrajavítottunk, és hegesztettünk.
Nem azért, hogy a tisztelt fiatalembereket bosszantsuk, hanem azért hogy ott ne legyen átjárás a temetõn keresztül. A temetõ és a kerítése közérdekû magántulajdon, az egyház tulajdona és nem szeretnénk, hogy az igen tisztelt fiatalemberek az általuk megrongált, letépett kerítésen keresztül kegyeletsértõen a sírokon keresztüllépkedve közlekedjenek, rövidítésnek használva a temetõt. Rövidítésnek? Menynyit rövidítenek? Két-három percet? Vagy esetleg hatvan-hetven métert? Attól függõen hogy honnan hová mennének. De akármennyi is lenne a rövidítés, megéri nekik, ha idegen tulajdon rongálásáért, kegyeletsértésért feljelentik õket? És a kár megjavítására köteleznék õket? Bizony fel lehet jelenteni, de nem mint ismeretlen tetteseket, hanem szemtanú által ismert fotó és videofelvételen látható egyéneket.
Reméljük, hogy a kerítés immár harmadszori kijavítása után ezt a saját érdekükben megértik és ezután mint civilizált városlakók az utcán és nem a temetõn át közlekednek.
                                        Erdõs István


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 633. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.