Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.09.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 632. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.09.25. KözéletMegkezdõdött az aláírásgyûjtés Erdõvidéken is
 Amint arról már értesülhettek a kedves olvasók, november 22-én államelnök-választásra kerül sor Romániában. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség, ahogy ezt minden más elnökválasztáskor is tette, most is indít elnökjelöltet Kelemen Hunor parlamenti képviselõ, az RMDSZ ügyvezetõ elnöke személyében. Sokan felteszik a kérdést, hogy ha úgy sincs esélyünk államelnöki választást nyerni, akkor miért van szükség magyar államelnökjelöltre? Azért, mert az államelnöki választás kampánya lehetõséget ad arra, hogy egy hiteles magyar politikus, aki minket képvisel a választási küzdelemben, elmondhassa a romániai magyarság gondjait, elvárásait, és azt, hogy mi, magyarok milyen jövõt szeretnénk ebben az országban. Azért, mert fontos ismételten a többségi nemzet tudtára adnunk, hogy mi békés, európai Romániát akarunk, mely biztosítani tudja a magyarság szabadságát, gazdasági gyarapodását és önazonosságának megõrzését. Ahhoz, hogy jelöltünk hivatalosan is indulhasson államelnökjelöltként, a választási törvény értelmében kétszázezer támogatói aláírást kell összegyûjteni.
A támogatói aláírások gyûjtése Erdõvidéken is elkezdõdött. Az elkövetkezõ idõszakban az RMDSZ erdõvidéki szervezeteinek képviselõi, szimpatizánsai és önkéntesei otthonukban fogják felkeresni Erdõvidék 18 életévet betöltött polgárait és a jelöltjük, jelöltünk támogatására kérik Önöket.
Amennyiben nem találnák otthon Önöket, vagy hamarabb szeretnének csatlakozni a jelölt pártfogóinak táborához, megkereshetik az RMDSZ helyi szervezeteinek vezetõit, képviselõit, vagy felkereshetik Baróton, a bányairoda földszintjén mûködõ erdõvidéki képviselõi és szenátori irodát. Ugyanott örömmel és tisztelettel fogadják azokat az RMDSZ tagokat és szimpatizánsokat is, akik szívesen részt vállalnának az önkéntes aláírásgyûjtésben. Az irodában az ügyfeleket hétfõn, kedden és csütörtökön 9-15, szerdán 9-17, míg pénteken 9-14 óra között fogadják. Telefonszám: 0267-377773.
Bizalmukat, pártfogásukat elõre is köszönjük!
                   Nagy József, 
az RMDSZ baróti szervezetének elnöke


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 632. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.