Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.08.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 628. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.08.28. Közélet

Augusztus 7-i lapszámunkban Lipinkáztat az Electrica címmel közölt  írásunkból tudhatják, hogy az olvasóink panaszai alapján kérdésekkel fordultunk a villanyszolgáltatóhoz, amelyre hétfõn a posta hozott választ:
 Barótot és a hozzá tartozó településeket a köpeci állomásról látják el villanyárammal öt középfeszültségû, összesen 144,8 kilométeres vonalon, kilencvenöt áramátalakítón keresztül. Elismerik, hogy július 5-30. között két vonalon több megszakítás történt, amint észlelték az áramkiesést, rögtön ellenõrzéseket végeztek. A meghibásodások rövid kimenetele és a vizsgálandó területek nagy kiterjedése végett hosszabb idõbe teltek és nehezen mentek a munkálatok. Kicseréltek két transzformátort, egy vonal szakaszolót, acél-alumínium huzalt, 20 kilovoltos kábelt, eltávolítottak öt madarat a vonalról. A munkálatok maguk is rövid áramkiesést okoztak. Amint a villanyáram szolgáltatásának a szabványa is elõírja, hogy a rövid megszakadások és az áramingadozás kockázatos jelenségek, elõreláthatatlanok és ellenõrizhetetlenek. Az azokkal szembeni védekezés érdekében a felhasználóknak szünetmentes tápot kell használniuk. A szolgáltató hibájából történõ károsodással a fogyasztók írásban fordulhatnak a baróti kirendeltséghez. Végül megjegyzik, hogy Barót és a hozzá tartozó településeken folyamatosan végeznek javításokat, felújításokat, bõvítéseket a költségvetés és az elfogadott munkaterv alapján.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 628. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.