Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.08.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 627. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.08.21. Közélet



Készül a Selyemkert Vargyason
P. A.  A hónap végére elkészül Vargyas legújabb büszkesége, a selyemkerti szabadidõpark, amely a kormány által meghirdetett pályázatból jött létre. Alig néhány hét leforgása alatt elkészült a vízvezeték és a csatorna, majd miután a föld feletti munkálatokhoz láttak szinte szempillantás alatt felbukkantak a sétányok és bicikliutak, a virágágyások és a gyepszõnyeg is. Az utóbbi napokban felállították a székelykapu- és a kerítés tartóoszlopait, nagyon sok díszcserjét, örökzöldet és virágot ültettek,  valamint az élõsövényt formáló növényeket is elültették, továbbá elkészült a kereskedésre szánt felület, és az ökowc-k helyeit is elõkészítették.
Az elkövetkezõ idõszakban a játszóteret készítik el, majd befejezik a székelykaput és befejezik a kerítést is. A költségvetésbe sajnálatos módon nem fért bele a parkoló és a kerítés, így ezeket a kiadásokat a forgóalapból fedezi a helyi tanács, nyilatkozta Ilkei Ferenc polgármester, majd hozzátette, hogy idõvel ugyancsak önerõbõl egy fillagóriát, a tervezett szoborcsopor talapzatot és a tavat – melyet ugyan kiástak, de mivel nem szerepelt a költségvetésben, elmarad – is szeretnék megvalósítani. A park viszont már most is nagyon mutatós, és nemcsak Vargyas, hanem hamarosan egész Erdõvidék kincse lehet.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 627. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.