Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.08.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 625. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.08.07. Közélet

Az építõ kritika hívei vagyunk
Múlt heti lapszámunk megjelenését követõen egyik olvasónk a következõket írta: “...nem válik dicsõségére a lapnak, hogy majdnem egy teljes lapszámot Nagy István lejáratására használ fel. Azt is megjegyezném, hogy nem értek sok dologban egyet Nagy Istvánnal, és ezért ugyanezt mondtam volna, ha mondjuk Nagy Józsefrõl lett volna szó.”  Nézzük a fehéren a feketét: A tíz oldalból mindössze három anyagban esik hangsúlyozottabban szó a polgármesterrõl, egyikben nemrég elhangzott szavait (hangfelvétel is készült róla) vetjük össze egy évvel ezelõtt tett ígéreteivel, a másikban a vállalkozók különbözõ álláspontjainak adtunk teret, a harmadikban pedig arról írtunk, hogy  a tanácstagok a tanácsülésen milyen problémákkal fordultak hozzá. Az olvasói levelekkel kapcsolatos véleményünket a 6. oldalon fejtjük ki.
A jelen pillanatban fennálló szociális helyzet Baróton nem éppen nevezhetõ rózsásnak, amiért ide jutott a város, a mindenkori vezetõit nem lehet mentesíteni a felelõsség alól. Az adófizetõ polgár négy évben egyszer leteszi a voksát, és akit választ, attól várja a megoldást a létezõ és sokasodó gondjaira. Tehát ki kapja a kritikát? Az, akire vár a meglévõ gondok megoldása. A kritika annál erõsebb, minél inkább meg van gyõzõdve a választópolgár, hogy a kérdéseket  lehetne sokkal jobban is kezelni.
Az elmúlt években országos jelenséggé vált az olcsó sörrel és légylepte miccsel folytatott kampányolás, a fedezet nélküli, hamis ígérgetések  halmaza. Most a számonkérés idejét éljük. Egy vezetõ korábbi ígéreteinek számonkérése nem azonos a lejáratási szándékkal.
     A sajtónak az a dolga, hogy kritizáljon. A valaki szolgálatába beállt sajtótermék tiszavirág életû, a történelem folyamán általában az illetõvel együtt levitézlett.
Nem feladatunk, de nem is célunk a vidék problémáira megoldást keresni, javasolni. Tegyék meg ezt azok, akik felvállalták és erre hivatottak, a választottjaink, a párttisztviselõk, polgármesterek, tanácstagok. Mi azzal tudjuk olvasóinkat szolgálni, hogy építõ kritikát gyakorlunk, rávilágítunk olyasmire, amit egyesek eszközt nem kímélve megpróbálnak eltussolni. Hisszük és valljuk, hogy régen lejárt az átkosban gyakorolt faliújságok ideje, reméljük, tudják ezt a nemzetmentõvé vált egykori néptanítók is.
A szerkesztõség


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 625. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.