Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.07.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 624. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.07.31. KözéletGondok vannak, amelyek megoldásra várnak

A. E.  A 2009. július 23-i tanácsülésen több tanácstag is felszólalt, mindenikük különbözõ problémákkal fordult városunk polgármesteréhez, elmondásuk szerint ezek olyan gondok, melyek mihamarabb megoldásra várnak, közösen kell tehát cse-lekedniük, minél hamarabb, hiszen a lakosság szenved  a gondok miatt, sõt néhol valós veszélyekkel állunk szemben.

Rákoson lehetetlen autóval
az úton közlekedni

Rácz Gábor felsõrákosi független tanácsos felhívta a polgármester figyelmét arra, hogy Rákoson emberemlékezet óta nem volt ilyen rossz állapotban az út. Másfél kilométer útszakaszról lenne szó, többször beszélt már errõl a polgármesterrel, eddig azonban eredménytelenül, mihamarabb erre megoldást kell találni. A tanácsos többször is kihangsúlyozta, hogy õ sem emlékszik, hogy valaha Rákoson ilyen út lett volna, olyan, hogy az autó szakad széjjel. A polgármester válaszként elmondta, hogy a rákosiak útat szerettek volna, ez nem volt igazán jó elképzelés, mert kétmilliárd lejbõl el lehet képzelni hogy milyen útat lehetett csinálni. Rácz tanácsos azt javasolta, hogy kövezzék le, és öntsenek szurkot rá. A polgármeter nem ellenezte, ám személy szerint nem vállal ezért garanciát: “Szakmai vélemény kérek, elõbb mondja meg egy utász szakember, hogy mi erre a megoldás, és ennek fügvényében intézkedem majd.”

Balesetveszélyes útszakaszok Baróton

Csíki Béla MPP-s tanácsos felszólalásában feltette azt a kérdést, hogy amíg például Nagyajta területén a fõút két szélén növõ burjányt le tudják kaszálni, a hivatal emberei, addig nálunk ezt miért nem lehet megcsinálni? Barót körzetében az utakon egyszerûen nem lehet a kanyarokon keresztül látni. Azt is tudja, hogy ez a megyei tanács dolga lenne, de hosszú évek óta nem kaszálják. Nem lehetne valahogy ezt megoldani? – intézte a kérdést Csíki tanácsos az elöljáróhoz, aki válaszkén, azt mondta, hogy van egy szociális-segélyes csoport, melynek ki kell adni feladatul, hogy kaszálja le a növényzetet, egyébként is a zöldövezet az alpolgármester hatáskörébe tartozik.

Vállalkozóbarát önkormányzatot

    Ugyancsak Csíki Béla hívta fel ara a figyelmet, hogy a keresztúttól kifele lévõ útszakasz, (volt technika út) nagyon elhanyagolt állapotban van. A tanácsos úgy tudja, hogy jelenleg a legtöbbet adozó cég Baróton a Komporály Viktoré, mindenképpen megérdemelné ez a vállakozás, hogy az oda vezetõ aszfaltutat, infrastrukturát kijavítsa a baróti önkormányzat. Példaként hozta fel, hogy a Bányász utca, a József Attila utca, valamint az Ady Endre utcák le vannak aszfaltozva, ám az itt élõk  összesen nem adóznak annyit, mint a Komporály Viktor cége. Mégis azonban az embernek megkotyogosódik a szeme, amíg azon az útszakaszon átmegy.

Kölcsön nélkül nem lehet

Vass Csilla MPP-s tanácsos emlékeztetett, hogy az elõzõ mandátumban azért is volt szó arról, hogy Barót kölcsönhöz folyamodik, hiszen ebbõl a jelenlegi költségvetésbõl egyszerûen nem futja az utak javítására, és a fejlesztésekre, s egyáltalán olyan munkák elvégzésére sem, ami idõtálló lenne. Ha a fejlõdés mellett döntenekk, akkor mindenképpen kölcsönhöz kell folyamodniuk. Az RMDSZ frakció részérõl  elhangzott, hogy mindent ne próbáljanak azért a kölcsönre terelni.

Összedölhet a Felsõvíz utca fahídja

Pál Szilágyi – Zoltán RMDSZ- es tanácsos ugyancsak problémával fordult a polgármesterhez. Barót felsõ felében lévõ fahídról  szólt, ami összeköti a Felsõvíz utcát a fõúttal. Az idõk folyamán nagyon rossz állapotba került, a víz nagyon megrongálta, több lábát is elvitte már, így veszélyessé vállt az átjárás rajta. A rövid válasz: pénz vagy hitelfelvétel. Ezen múlik a híd megjavítása is.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 624. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.