Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
Aktuális lapszám
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az aktuális lapszámban írt cikkek lajstromához
<<<Vissza az aktuális lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

Aktuális lapszám Művelődés

2017. január 14-én a Székely Mikó Kollégiumban megszervezésre került az Erdélyi Magyar Matematikaverseny megyei szakasza, amely egyben elõválogató az országos szakaszra. A versenyben résztvevõ IX-XII-es diákok többsége az elméleti líceumok reál profiljairól volt benevezve. A matematika tételek 5 feladatot foglaltak magukba, melyet 3 és fél óra alatt kellet a diákoknak megoldani, és olyan feladatokat is kaptak, melyek a romániai tananyagban az adott évfolyamon nem szerepelnek. A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumot 5 diák képviselte e rangos versenyen, akik közül Szász Zsolt 9. B osztályos tanuló, valamint Kádár Attila 12. B osztályos diák voltak eredményesek. Szász Zsolt dicséretben részesült, Kádár Attila megyei elsõ díjas. Mindketten képviselik iskolánkat az Országos Matematikaversenyen, amely február 23. és 26. között zajlik Nagyváradon. Ugyancsak 2017. január 14-én került sor az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszának megszervezésére. A versenynek, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium adott helyet a 9-12. osztályosok részére. Az elsõ nyolc továbbjutó képviselheti iskoláját, 2017. február 2. és 4. között,a verseny országos szakaszán, amely ugyancsak Sepsiszentgyörgyön lesz, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban. Iskolánkból Veres Renáta Melinda 10.B osztályos tanuló 7. helyezést ért el, így továbbjutást nyert az országos fordulóra. Ahhoz, hogy diákjaink eredményt tudjanak elérni sok plusz munkát igénylõ felkészülés szükséges. Gratulálunk a szép eredményekért és további sok sikert kívánunk diákjainknak és felkészítõ tanáraiknak Oláh-Ilkei Árpád, matematika szakos, valamint Csog Orsolya, magyar szakos tanárnak.

A beszámolót készítette a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum tantestületének nevében: Fazakas Melinda<<<Vissza az aktuális lapszámban írt cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) aktuális lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.