Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.12.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1006. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.12.23. Magazin

Hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig lobbanjon lángra!

A.E. A hagyományhoz híven a baróti Gaál Mózes Általános Iskola idén is megtartotta a Nyelvek Karácsonya - névre keresztelt karácsonyváró mûsorát. Hétfõn a városi Mûvelõdési Ház nagytermében tartott eseményen szavalatok, valamint angol, német, román és magyar énekek hangzottak el IV.-VIII. osztályos diákok elõadásaiban. Rendhagyó módon az idei repertoárban modern illetve hagyományos táncprodukció is helyet kapott.

A karácsony a családok, az otthon melegét juttatja eszünkbe, ismét gondolhatunk szeretteinkre, barátainkra, és figyelhetünk arra, hogy mit nyújthatunk azoknak, akik fontosak számunkra. Nem drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunkból mit adhatunk önzetlenül. Mert ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensõséges kapcsolatok épülnek, ebben a közegben családot, közösséget lehet építeni, figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, hanem a hétköznapokban is megmaradjon, éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk embertársaink irtánt, és ne legyen helye haragnak és gyûlölködésnek. Hiszen szeretet nélkül az anyagi világ értéktelen és elenyészik - hangzott el a megnyitóbeszédben, ahol a két mûsorvezetõ arra kérte a jelenlévõket, hogy figyeljenek az ünnepekben rejlõ apró csodákra is, hiszen nemcsak az elõkészületekben, hanem a szívünkben és a lelkünkben is éreznünk kell a karácsonyt. Bán Annamária, a Gaál Mózes Altalános Iskola igazgatónõje beszédében megköszönte pedagógusoknak, diákoknak az elvégzett munkát, mely lehetõvé tette, hogy létrejöjjön ez a lélekmelengetõ ünnepély. “Sikerült melegséggel beültetni a szívünket ebben a rohanó világban. Ilyenkor karácsonykor a meghittséget, a harmóniát elsõsorban magunknak kell megteremteni a családban, a közösségben egyaránt. A karácsony fõ üzenete az, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel közeledni embertársainkhoz. Mert az igazi öröm csak akkor születhetik meg szívünkben, ha embertársainkat is boldognak látjuk. A gondterhelt hétköznapokban is mosolyogjunk rájuk, a velünk szembejövõre, szorítsuk meg egymás kezét, biztassuk egymást.” - fogalmazott. A karácsonyi ünnepi mûsor végén a végzõs nyolcadikosok köszönetet mondtak tanáraiknak az elmúlt négy esztendõ fáradozásaiért, a türelmes és kitartó nevelésükért és munkájukért.

 
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 1006. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.