Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.07.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 620. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.07.03. Művelődés15 éves a Rozmaring
P. A.   Szombaton kettõs ünnepet ült a Mûvelõdési Ház Rozmaring kórusa. A Zathureczky kórussal karöltve idén, elsõ alkalommal közösen szervezték meg a XVI. Kórustalálkozót, mellyel egy idõben fennállásuk 15. évfordulóját ünnepelték.
A kórustalálkozó a hagyományokhoz híven a baróti Csala Kürtje Fúvószenekar felhívásával indult, majd a református templom elõtti téren szabadtéri megnyitóval folytatódott. A zászlós felvonulás után köszöntõ beszédek hangzottak el, melyet istentisztelet és a hagyományos felvonulás követett, majd Major László, a Romániai Magyar Dalosszövetség elnökségi tagja mondott üdvözlõ beszédet.
A fellépõk sorát a Rozmaring kórus nyitotta, majd a Brassói Magyar Dalárda (Brassó), a Református Kórus (Bodos), a Laudate Kórus (Csíkszereda), a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda, a Felsõrákosi Unitárius Nõi Dalkör, a Mikes Kelemen Kórus (Zágon), a Sepsiszemerjai Református Kórus, a Zathureczky Gyula Kórus (Barót), és végül a Ködmön Citera együttes (Magyarország) lépett színpadra.
A Rozmaring kórus 1994-ben alakult, az alapítótagok közül többen azóta is kitartanak, õk Fink Irén, Komporály Edit, Lukács Enikõ (jelenleg a kórus elnöke), Tókos Margit és Bene Erika. Deák Vilma – akit tiszteletbeli elnökként tartanak számon – Tatár Zsuzsanna, Khell Katalin és Boda Emília egészségügyi okok miatt már nem részesei a kórusnak, de a mai napig támogatják és kitartanak mellette. 1995-ben csatlakozott még: Benkõ Piroska, Demeter Éva, György Szakács Gyöngyi és Antal Júlia, majd 1999-ben Kaptza Mária is kórustaggá vált. 2003-tól kezdõdõen újabb tagokkal bõvült a kórus: Boda Katalin, Hermány Annamária, Barabás Sára Irma, Bogyor Gyöngyvér, Hermány Anetta, Mihály Beáta és Székely Zsuzsanna is bõvítette a névsort. Megalakulásuk óta három karnagya is volt a kórusnak, Benczédi Huba 1994-1998 között, László Judit 1998-tól 2007-ig, majd 2007-tõl Gazdag Orsolya.
Az eltelt 15 év alatt a Rozmaring látott szép és nehéz napokat, megélt jó és rossz idõket, de mindig talpra állt és a nehézségek ellenére sem csüggedt és nem adta fel a harcot. Eredetileg vegyes kórusként indult, ám az évek során sokan lemorzsolódtak, de mindig akadtak újak, akik életet és erõt leheltek belé. Köszönet illesse a Rozmaring kórust munkájáért, kitartásáért, azért, hogy megtisztelték énekükkel ünnepeinket, felléptek esõben, havazásban, süvítõ szélben vagy forró napsütésben.  Kívánunk a kórus tagjainak és családjaiknak jó egészséget, kedvet és kitartást a jövõbeni munkához.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 620. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.