Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.07.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 620. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.07.03. Aktuális hírek

Új számítógép a kisbaconi ifjúsági irodának
2009. június 25-én megérkezett az eTransylvania Egyesülett pályázati kiírásán nyert számítógép és a hozzá tartozó szoftverek, valamint egy szünetmentes táp. Az új szerzeménnyel együtt öt korszerû számítógép várja az eTransylvania Pont látogatóit, legyenek azok falubeliek vagy messzirõl érkezett turisták. Az internet szolgáltatás, ahogy eddig is, ingyenes mindenki számára.

Kovászna Megye Prefektúrájának hírei
Jelen pillanatig közel nyolcszáz kiadatlan birtoklevél van a megyében, ezeket esetenként hol indokolt, hol pedig indokolatlanul tartják vissza. – derült ki a Kovászna megyei Kormánybiztosi Hivatal június 29-i sajtótájékoztatóján, ahol egyebek mellett az Állami Birtokok Ügynöksége területeinek  átvételéhez szükséges iratok összeállításáról és benyújtásáról is tárgyaltak. Ez utóbbival kapcsolatban a prefektúra több körlevelet is kiküldött a polgármesteri hivataloknak, és nem kapott mindenhonnan választ, ezért György Ervin alprefektust bízták meg, hogy július 1–15 között ellenõrizze a hivatalokat, és adott esetben 100 millió és 1 milliárd (régi) lej közti büntetést rójon ki – tájékoztatott Maria Magdalena Soci, prefektusi tanácsadó. A sajtótájékoztatón még szóba került az elektronikus útlevelek bevezetésének kísérleti terve is, amely jelen pillanatban már zajlik Ilfov megyében, a következõ szakaszban hat megyében próbálnák ki, köztük van Kovászna megye is. Az új útlevél ára 266 lej lesz, nálunk akkor próbálják ki, ha a megyei Útlevélosztály videokamerás megfigyelõrendszere megfelel az elvárásoknak, és az adattára is a törvényes elõírások szerinti. Arról is tájékoztatták a sajtót, hogy a prefektúra egy kormányhatározati tervet készített elõ annak érdekében, hogy a kormány befektetési alapjából utaljanak ki többek közt 12 millió lejt a Nagyajta-Apáca közti híd építésére.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 620. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.