Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2016.05.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 974. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2016.05.13. Közélet

Nekifogtak a központ részleges aszfaltozásának 

A.E. Jönnek a városnapok, és hamarosan itt a választás is, ezért van akkora sürgés-forgás a városközpontban mostanság – nyugtázták valószínûleg nagyon sokan a napokban, látván, hogy mi történik a fõtéren.

Utána érdeklõdvén a dolognak, megtudtuk, hogy hamarosan, valószínûleg lapzártánk után, nekifognak a központ részleges újraaszfaltozásához. A munkálatokat a megyei Út és Híd Rt. végzi, a munkafolyamatról a baróti részleg vezetõjét, Váncza Tibort kérdeztük, aki elmondta, hogy jelen pillanatban a városban a Kossuth utcán utakat tömnek, valamint a központban azon a részen aszfaltoznak, amelyet a vezeték lerakás folyamán feltörtek, ide azonban nem végleges aszfaltszõnyeg kerül – tudtuk meg.
Az úttesten, fõként a Kossuth utca felsõ felén található lyukak betömésérõl annyit elárult, hogy ez csak átmeneti megoldás, ugyanis annak függvényében fogják feltörni a Kossuth felsõ vagy alsó részét, ahogyan a minisztérimtól további pénzek érkeznek a közmûvesítésre. Tehát ezeken a szakaszokon hamarosan így is, úgy is feltörik majd az aszfaltréteget - fogalmazott. Lapzártánkkor, csütörtökön még javában folyt a terület aszfaltozásra való elõkészítése, ezzel párhuzamosan a Szabadság téren levõ Új Soron is folynak az elõkészületek, itt vagy ma, vagy a hét elején - ahogyan az idõ engedi - nekifognak a végleges aszfaltszõnyeg lerakásának- tájékoztatott a város elöljárója Lázár-Kiss Barna.Hogy nem aszfaltoztak eddig azon a szakaszon, az egyrészt a kiszámíthatatlan idõjárásnak is volt köszönhetõ, valamint arra is idõ kellett, hogy a felásott föld visszakompaktálódjon. Arról is hírt adott, hogy megtörtént az újabb szerzõdéskötés a brassói Consal céggel, amelyik eddig is végezte az aszfaltozási munkálatokat, így hamarosan a Béke utca teljes egésze, a 131-es községi bekötõútig és a December 1 utca megmaradt részeinek leaszfaltozása, teljes felújítása következik.

Hengerelnek az Új Soron<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 974. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.